A fiatal bősi szakács, Tatai Róbert lett a Séfek séfe!

A mindössze 23 éves csallóközi szakács, Tatai Róbert hétről hétre lenyűgözte a Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató műsor nézőit.

A fiatal bősi szakács, Tatai Róbert lett a Séfek séfe!
Fotó: Facebook

A dunaszerdahelyi Villa Rosa szakácsa az összes adásban bizonyította elképesztő tehetségét, fiatal  kora ellenére hatalmas szakmai tudással rendelkezik. Az elmúlt hetekben óriási szurkolótábora alakult ki - olyanok is rendszeresen figyelemmel követték sorsát, akik már a főzés gondolatától is rosszul vannak.

A csallóközi tehetség sikeresen menetelt végig a versenyen, finomabbnál finomabb, kreatívabbnál kreatívabb ételekkel nyűgözte le a kóstolókat. A verseny folyamán többször is az ő ételét, desszertjét találták legízletesebbnek a vakon kóstoló séfek.


Forrás: TV2

Nemcsak leves készítésében, hanem tortasütésben is remekelt, elképesztő módon gondolta újra a csirkepörköltet, a távoli földrészek ízvilága sem volt idegen számára, a gyerekek ízlését is tökélesen eltalálta, sőt, a kritikus francia kósoltókat is képes volt csapatával lenyűgözni.

A pénteki döntőben Tatai Robin kívül Czifra Zalán és Szendrei Bence (Szandokán) küzdött meg egymással a fődíjért.

A döntőben a séfjelölteknek néhány korábban kiesett versenyzővel kellett jól működő csapatot alkotva előételt, főételt és desszertet készíteniük, úgy, mintha egy étterem séfjei lennének. A feladatra két órát kaptak.

Robi munkáját a fekete csapat két tagja, Barbi és Christian segítette. Zalán Rolival és Tibivel, Szandokánnak pedig Ádámmal és Sárával kellett megosztania a munkát.

Az elkészült ételeket étteremkritikusok és -tulajdonosok kóstolták és véleményezték.

Robiék előételként Szent Jakab kagylót készítettek zöld spárgával, ropogós rizschipsszel, mogyorómorzsával, valamint hollandimártással.

Főételként sárgarépapürével és fehérrépahabbal tálalt szuvidolt szarvashátat tálaltak. Az étel nagyon ízlett a kóstolóknak, az egyik étteremkritikus szerint magabiztos tudást tükrözött a Robi által tálalt főétel, amit  stabil ízvilág és izgalmas textúrák jellemeztek.

Desszertként csokimousse-t készítettek, emellett pedig banános-bazsalikomos piskóta, diós zserbólap, gyümölcspüré, málnapor és lime-os mascarponekrém is tányérra került még. Robi a műsorban elmondta, azért található ilyen sok elem a tányérján, mert szerette volna, ha minél látvanyosabbra sikerül, akárcsak egy ékszerdoboz, valamint fontosnak tartotta, hogy minél több ízvilág kerüljön a tányérra. A főételhez hasonlóan Robi desszertjéről is elismerően nyilatkoztak a kritikus szakértők.

A háromfogásos étel megkóstolása után az étteremkritikusok és -tulajdonosok döntötték el, ki nyeri meg a Séfek séfe fődíját.

A Séfek séfe Tatai Róbert!

A fiatal tehetség a 10 millió forintos fődíj és a franciaországi szakmai továbbképzés mellett rengeteg tapasztalattal, élménnyel és emlékezetes pillanattal gazdagodott a verseny során. Robi elmondta, a verseny során a legnehezebb az volt, hogy mindig bizonyítani akart, de ez sikerült is neki.

Robi a döntő után a Facebookon is köszönetet mondott családjának, Wolf András séfnek, a csapatának, és mindenkinek, aki támogatta.

Az előző részek tartalmából:

Szeptember 18.: Tatai Robi készítette a legjobb levest!

Szeptember 19.: Tortakészítésben is helytállt a fiatal bősi szakács

Szeptember 20.: Az egyik legnehezebb feladaton vannak túl a versenyzők, Robi ismét remekelt

Szeptember 21.: Elképesztő, amit Tatai Robi kihozott a csirkepörköltből!

Szeptember 22.: Lepipálta társait a csallóközi szakács

Szeptember 25.: Robiék elvarázsolták a gyerekeket, páran szarvashibát követtek el​

Szeptember 26.: Rezgett a léc Robi alatt, de a főétele megmentette​

Szeptember 27.: Lenyűgözte a franciákat a fekete csapat, Tatai Robi elődöntős!​

Szeptember 28.: Tatai Robit lehetetlen megállítani – döntőben a bősi szakács!​
 

(fl)