A fiatal anyuka 22 nap különbséggel hozta világra ikerfiait - az egyik baba halva született

A Nagy-Britanniában élő Kayleigh Doyle  ikrei  22 nap különbséggel jöttek a világra, két különböző kórházban, ami nagyon meglepte az egészségügyi szakembereket - írja az Obkec.

A fiatal anyuka 22 nap különbséggel hozta világra ikerfiait - az egyik baba halva született
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Egyik gyermeke azonban halva született.

Az eset 2021 márciusában történt. A 22 éves nő azt nyilatkozta, hogy a várandóssága 6. hónapjáig nem volt semmi baja. Később azonban erős szülési fájdalmakat érzett, ami miatt az angliai oldhami kórházba kellett mennie.

"Tisztában voltam az ikrek születésével járó összes kockázattal. Még magánlátogatásokat is fizettem az orvoshoz, mert nagyon aggódtam a szövődmények miatt"

- mondta.

Az egészségügyi személyzet 5 napig megfigyelés alatt tartotta őt. 

"Amikor elértem a 22 és fél hetet, rettentően éreztem magam, fájdalmaim voltak. Nem voltam benne biztos, hogy mi történik, de rájöttem, hogy elfolyt a magzatvíz"

- folytatta.

2021. március 20-án világra jött Arlo, akit Doyle 17 héttel korábban szült, és mindössze 1,1 kilogrammot nyomott. Azonban halva született, és az orvosok azt feltételezték, hogy halálát a méhlepényben lévő vérrög okozta.

"Úgy nézett ki, mint egy normális gyerek. Az orvosok azt mondták a szülés után, hogy szerintük a második gyerek nem éli túl, és valószínűleg néhány órán belül megszületik"

- mondta az édesanya.

De Arlo öccse még nem kívánkozott ki édesanyja hasából. Doyle összehúzódásai megszűntek, ezért az orvosok hazaküldték pihenni.

"Az első gyermekem megszületésének traumája után azt mondták, hogy hazamehetek"

- tette hozzá, és azt állította, hogy időpontot kért egy másik orvoshoz.

"Napi kontrollon voltunk a két szülés között. Minden nap azt mondták, hogy nem hiszik el"

- jegyezte meg.

22 nappal később, 2021. április 11-én megszületett Astro nevű. Az orvosok azonban a császármetszés mellett döntöttek, mert felfedezték, hogy a méhlepény elvált a méh belső falától, ami oxigént vonhat el a babától. Mivel ő is koraszülött volt, számos egészségügyi szövődménytől szenvedett, többek között lyukas volt a szíve, és retinopátiát állapítottak meg nála, amely a szem ereinek rendellenes növekedését okozza.

Két héttel hazaérkezése után Doyle úgy döntött, hogy megtartja Arlo temetését. Azt mondta, hogy egy gyereket nevelni, miközben egy másikat gyászol, nagyon nehéz volt.

"Mindenből kettőt vettünk: két kiságyat, egy babakocsit két fekvő-ésülőhellyel. Nem tudtam ránézni az ikermamákra, akiket az interneten láttan, mert minden mérföldkövüket rögzítették"

- tette hozzá.

Obkec/para