Férjhez ment az ukrán mesterlövész, katonafeleség lett belőle - az esküvőt egy erdőben tartották (FOTÓK)

Emerald Evgeniya ukrán mesterlövész, becenevén Jeanne of Arc, hozzáment egy férfihoz, akivel az orosz invázió elején találkozott – írja az Obkec.

Férjhez ment az ukrán mesterlövész, katonafeleség lett belőle - az esküvőt egy erdőben tartották (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A Harkov melletti erdőben (a frontvonal közelében) feleségül ment katonatársához, Jevgenyij Sztipanjukhoz. Az október 14-i dátum nagy jelentőséggel bír a pár számára, mivel ezt a napot Védelmezők Napjának tartják. Ez egy nemzeti ünnep, amelyet az ukrán fegyveres erők veteránjai és elesett tagjai tiszteletére hoztak létre – írja az Indy100 portál. Plusz, ezen a napon volt Jevgenyij születésnapja is.

A katonai parancsnok adta össze őket. A szerelmesek augusztusban eljegyezték egymást. Az esküvői fotókon látható, hogy Emerald hosszú fehér menyasszonyi ruhát visel, míg férje katonai egyenruhát és fegyvert tart a kezében. A menyasszonyi virágcsokrot búzakalászok helyettesítették.

"Ma hivatalosan is egy katona felesége lettem. Mindez a fronton történt, és a fegyveres erők tábornoka vezette a szertartást. Ennél tökéletesebb esküvőt el sem tudnék képzelni. Ez egy különleges nap"

- írta az Instagramon.

 

Az újdonsült feleség az orosz-ukrán háborús hadművelet előtt egy ékszerüzletben dolgozott, de amikor Oroszország megtámadta hazáját, csatlakozott a hadsereghez, és képességeinek köszönhetően egy különleges egység tagja lett.

Az esküvőre néhány nappal azután került sor, hogy Oroszország légicsapásokat mért az országra, amely Ukrajna szinte minden nagyobb városát érintette, és sok civil vesztette életét, emellett az infrastruktúra is megsemmisült, és a krími hidat is célba vették.

Obkec/para