A férfi a rengeteg mennyiségű sörtől közel 1 hónapig másnapos volt

Sokan megéltünk már olyan napokat, hogy másnaposan ébredünk egy éjszakai alkoholfogyasztás után - írja az Obkec.

A férfi a rengeteg mennyiségű sörtől közel 1 hónapig másnapos volt
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Egy 37 éves férfi azonban sok orvost is meglepett, ugyanis több tucat félliteres pohár sör elfogyasztása után nála jelentkeztek a világ leghosszabb másnapossággal kapcsolatos tünetei. A páciensnek csaknem egy hónapig egyfolytában fájt a feje, és nyomást érzett a szemében.

Túlzott alkoholfogyasztás után erős fejfájás, szájszárazság, vörös szem és általános gyengeség. A tünetek általában néhány óra vagy nap elteltével elmúlnak.

Gondoljon bele, hogy ezekkel a tünetekkel 28 napig kell küzdenie. Ilyen eset történt 2007-ben, amikor egy 37 éves férfi azzal érkezett a klinikára, hogy elviselhetetlen fájdalmai vannak. Az orvosoknak azt mondta, hogy korábban nem voltak egészségügyi problémái, sem fejsérülése, és nem szed rendszeresen semmilyen gyógyszert sem.

Ezért az orvosok kivizsgálásra küldték, hogy kiderüljön, mi okozta ezt az állapotot. Kiderült, hogy teljesen jól van. Amikor azonban az orvosok megvizsgálták, megállapították, hogy a páciens szinte teljesen jól van. A számítógépes tomográfiás (CT) vizsgálat nem mutatott ki rendellenességet, és semmi kórosat nem találtak a vérében, kivéve azt, hogy a páciens egy ritka autoimmun betegségben, az antifoszfolipid szindrómában szenvedhet. Emiatt az antitestek megtámadják az egészséges sejteket.

Szemorvost is hívtak hozzá, hogy ellenőrizzék a látását.. Azt találta, hogy a szemében lévő idegrostok erősen véreztek, és nagyon megdagadtak. Az orvos megállapította, hogy a 37 éves férfi egyszerűen túl sok alkoholt fogyasztott. A beteg később bevallotta, hogy egymás után több napon keresztül nagy mennyiségű sört ivott, pontosan 34 liternyit.

Majdnem egy hónapba telt, mire a férfi jobban lett, és teljes hat hónap után elmúlt a fejfájása és a szemproblémája. Ugyanakkor az orvosok hosszú távú véralvadásgátló kezelést írtak elő neki. 2007 júliusára teljesen jól lett.

Obkec/para