A férfi levette az óvszert szex közben - bírósági ügy lett belőle, ítélet is született

A hollandiai Dordrechtben elítélt a bíróság egy 28 éves férfit, aki szex közben levette az óvszert partnere beleegyezése nélkül. Ez az első ilyen ítélet az országban – írja a Nový Čas.

A férfi levette az óvszert szex közben - bírósági ügy lett belőle, ítélet is született
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

A különös eset 2021 nyarán történt meg. Megegyeztek, hogy óvszert használnak a szexuális kapcsolat során, de a Khaldoun F. néven ismert férfi nem tartotta ezt tiszteletben, és partnere tudta nélkül megszabadult tőle. .

A nő az aktus előtt világossá tette számára, hogy nem akar óvszer néküli szexet nélkül.

"A gyanúsított tettével arra kényszerítette az áldozatot, hogy tűrje a védekezés nélküli szexet. Ezzel korlátozta a nő személyes szabadságát, és visszaélt a belé vetett bizalmával”

– mondta a bíróság kedden.

Khaldount elítélték kényszerítés miatt, de felmentették a nemi erőszak vádja alól. Az ítéletben a bíróság megállapította, hogy tette a nőt a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség kockázatának tette ki.

A védelem élettársa tudta nélkül történő eltávolításáért, amit "lopakodásnak" (stealthing) is neveznek, a bíróság három hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá, és ezer euró kártérítést is kell fizetnie a nőnek.

Nový Čas/para