A férfi azt akarja, hogy őt és családját a haláluk után folyékony hidrogénbe fagyasszák le - azt reméli, hogy amikor kiolvasztják őket, újra életre kelnek (VIDEÓ)

Az 54 éves Dennis James Kowalski feleségével és gyermekeivel együtt radikális lépésre szánta el magát. Testét és testüket folyékony nitrogéntartalmú tartályokban akarja megőrizni, abban a reményben, hogy a jövőben felébrednek - írja az Obkec.

A férfi azt akarja, hogy őt és családját a haláluk után folyékony hidrogénbe fagyasszák le - azt reméli, hogy amikor kiolvasztják őket, újra életre kelnek (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A krionika célja, hogy a jövőben olyan technológiai fejlődést érjen el, amelynek köszönhetően képes lesz feltámasztani az embert. A test felolvad, és az ember képes lesz tovább élni.

A férfit egy televíziós műsor láttán szánta el erre magát, és saját kutatásba kezdett. Kowalski úgy véli, hogy 100 év múlva rendelkezésünkre áll a halott emberek újraélesztésére szolgáló technológia – írja az Indy100.

"Ha megtartod a testedet a halál után, nincs vesztenivalód, nyerhetsz az ügyön"

- magyarázta.

Elárulta, hogy őt, feleségét és három gyermekét is érdekli ez a fajta technológia, és szeretnék, ha testüket így őriznék meg.

"Beszéltem velük erről a témáról, és megértették. Abban is egyetértenek, hogy az ébredés esélye kicsi, de mégis megéri. Optimistán tekintenek a jövőre"

- jegyezte meg.

Kowalski világossá tette, hogy ötlete nem lesz olcsó trükk. A halál utáni fagyasztás fejenként 28 ezer dollárba kerül, és ez az az összeg, amit ebbe a kísérletbe fektet be. Bevallotta, hogy nem érez félelmet, mert lenyűgözi a jövőbeli felébredés gondolata.

"Ha esélyt adsz a tudománynak, az sokkal varázslatosabb. Repülök a felhőkben, de realista is vagyok. Megértem, hogy lehet, hogy nem működik, de egy próbát megér, nem?" 

- jelentette ki.

Obkec/para