Felvételeket hoztak nyilvánosságra az Alec Baldwin által lelőtt Halyna Hutchins halálának körülményeiről (VIDEÓ)

Soha nem látott felvételeket tettek közzé a Rust operatőrének, Halyna Hutchinsnak a forgatáson történt halála előtti és utáni pillanatairól - írja a Sky News.

Felvételeket hoztak nyilvánosságra az Alec Baldwin által lelőtt Halyna Hutchins halálának körülményeiről (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: AP) A többi képért KATT a fotóra!

Az új-mexikói rendőrség nyilvánosságra hozta a halálával kapcsolatos, folyamatban lévő bűnügyi nyomozáshoz kapcsolódó összes aktát, beleértve a nyomozók kameráinak felvételeit, az incidensekről készült jelentéseket, a helyszínről készült fotókat és a nyomozás során ősszegyűjtött tanúkihallgatásokat.

Az egyik klip azt mutatja, hogy rendőrök és orvosok érkeznek gyors iramban a lövés helyszínére, a testkamerás felvételeken pedig az elsősegélynyújtók Halyna Hutchins operatőr életéért küzdenek. Egy másikon felvételen Alec Baldwin látható, amint megrántja azt a fegyvert, amely végül megölte Hutchinst.

Halyna Hutchins azután hunyt el, miután 2021 októberében egy Baldwin által tartott elsütött egy támasztófegyvert, amiben éles golyó volt. A színész a Rust című western egyik producere és főszereplője is volt.

Az újabb felvételen Baldwin egy templomban ül, korabeli jelmezbe öltözve, és előveszi a revolvert, elsüti, az operatőr meghalt, a film rendezője, Jole Souza pedig megsérült a lövés során.

A rendőrségi testkamera azt is felvette, ahogy a színészt kérdezik az esetről.

Baldwin tagadta, hogy meghúzta volna a ravaszt, és azt mondja, nem tudja, hogyan kerülhetett éles golyó a fegyverbe.

Vannak olyan pillanatok is, amelyeket egy másik rendőr kamerája vett fel a kórházban, amin a fim rendezője, Souza látható.

A rendező elmondja a rendőröknek, hogy "hangos csattanást" hallott, és hozzáteszi:

"Úgy éreztem, mintha valaki vállon rúgott volna - és akkor hirtelen megszédültem. Aztán  láttam az operatőrt, akinek vér folyott ki a hátából."

Az látható az egyik felvételen, ahogy az orvosok eltávolítják a golyót Souzából, ami Hutchinson keresztül a vállába repült. A rendező ekkor már tudta, hogy Hutchinst belehalt a lövés okozta sérülésbe.

A többi felvételen a film fegyvermestere, Hannah Gutierrez-Reed látható, aki felelős volt a forgatáson használt fegyverekért és azok biztonságáért.  Gutierrez-Reed korábban azt mondta, hogy "összetört a történtek miatt". Be is perelte a fegyver szállítóját, azt állítva, hogy egy hibásan megjelölt lőszerdobozt szállított, amelyben éles töltények voltak.

A múlt héten a helyszíni incidensről szóló jelentés szerint a film producereu  "tudták, hogy a lőfegyverbiztonsági eljárásokat nem tartják be".

Az új-mexikói biztonsági hatóság a legmagasabb, 139 793 dollár pénzbírságot szabta ki a film készítőire  az "elkerülhető emberveszteség történt".

Baldwin számos pert indított az incidens miatt, ahogy Mamie Mitchell forgatókönyv-felügyelő és Serge Svetnoy világítási vezető, valamint Halyna Hutchins családja is bíróságra viszi az ügyet.

Sky News/para