Félgyőzelem: Britney Spears új ügyvéddel az oldalán harcolhat gyámságának megszüntetéséért

Britney Spears gyámság alá helyezésének ügye szerdán új fordulatot vett a bíróságon - írja a hvg.hu.

Félgyőzelem: Britney Spears új ügyvéddel az oldalán harcolhat gyámságának megszüntetéséért
-illusztráció- (Fotó: AP)

A tárgyalást vezető bíró úgy döntött, Britney-nek lehet saját ügyvédje. Ennek az az előzménye, hogy, aki eddig képviselte őt a vádak hatására visszavonulásra szóló kérvényt  nyújtott be, ahogy azt az énekesnő pénnzügyeinek kezelője és menedzsere tette korábban.

Samuel Ingham helyére Matthew Rosengart  volt szövetségi ügyész lép. Ő korábban Sean Pennt és Steven Spielberget is képviselte – értesült a BBC.

Szerdán az is kiderült, hogy Britney továbbra is kitart amellett, hogy édesapját gondnoksággal való visszaéléssel vádolják meg. Egy hónap alatt ez a második kérése a bíróság felé.

Britney Spears 13 éve idegösszeomlást kapott, akkor került édesapja gyámsága alá, megfosztották őt alapvető jogaitól. A híresség július elején beszélt arról nyilvánosan, hogy visszaélnek a gondnoksággal, emiatt a rendőrséghez fordult. Édesapja kezében van a döntés arról, hogy kivehetik-e a méhéből az odahelyezett fogamzásgátlót hogy gyereket vállalhasson. A gyámságáról döntő tárgyalás alig tartott pár percig, Britney-t nem engedték beszélni. Az őt képviselő ügyvéd is a gyámsága mellett foglalt állást annak ellenére, hogy nagyon sok pénzt fizetett neki az énekesnő a képviseletéért. Az ügyvéd alapvető dolgokat hallgatott el előle, mint például arról sem beszélt neki, hogy lehetősége van arra, hogy kezdeményezze a gyámság megszüntetését.

viahvg.hu