Ezen az optikai illúzión pörög most a fél internet - te mit látsz a képen?

Több mint 200 ezer like érkezett már arra a fotóra, amelyen egy férfit láthatunk befele rohanni az erdőbe. Vagy mégsem?

Az utóbbi napokban az alábbi optikai illúzió járta be az internetet: a fotón első ránézésre egy férfit látunk, ahogy rohan befele a téli erdőbe. De nézzük csak meg jobban azt a képet!

 

 

Valójában egy kutya szalad ki a fák közül.

A képet egy Nick Thompson nevű újságíró posztolta, de a fotót nem ő készítette. Egy kanadai rádióadó Facebook-oldalán azt írja, hogy az eb gazdája eredetileg egy uszkárokkal kapcsolatos csoportba tette ki a képet, de egyáltalán nem az optikai csalódás miatt, hanem csak (állat)egészségügyi tanácsot szeretett volna kérni a tagoktól.

Két nappal később aztán Nick Thompson újra megosztotta a fotót, és a bejegyzésben már feltüntette, hogy egy Terri Babers nevű alaszkai nő Bob Marley Sir Pounce A Lot nevű kutyája látható a képen. Az internet népét természetesen leginkább az érdekelte, milyen vicces játékot játszik a szemünkkel a fotó, és mennyire hatalmasnak látjuk a fákat, amikor azt gondoljuk, hogy egy ember szalad az erdőbe, és mennyire megváltozik a perspektíva, amikor kiderül, hogy a főszereplő egy cuki kutyus.


(Via24.hu)