Ez történne, ha a Föld összes embere egyszerre ugrálna ugyanabban a pillanatban

Nagyon furcsa elméletek keringenek az interneten, amelyek nagy valószínűséggel egyszer is valóra válhatnak. Az egyik például egy olyan kérdés, amely azzal foglalkozik, hogy mi történne, ha a bolygó összes embere pontosan ugyanabban az időben ugrálna – írja az Obkec.

Ez történne, ha a Föld összes embere egyszerre ugrálna ugyanabban a pillanatban
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Amint arról az IFLScience portál is beszámolt, a hipotézissel számos szakértő foglalkozott, akik pontos eredményeket közöltek a nyilvánossággal.

Az egyik kísérletben, amelyet a brit BBC Earth Lab sugárzott, Greg Foot tudományos újságíró és műsorvezető úgy döntött, hogy összekapcsol 50 ezer embert, akik egyszerre ugrottak.

A kísérlet eredményeiből kiderült, hogy az ugrálás 1,5 kilométeres távolságban talajremegést okozott.

A kutatók már megállapították, hogy ha a földrengések nagyon erősek, akkor azok hatással lehetnek a Föld forgási sebességére. Amikor 2011-ben egy erős, 9,0-es erősségű földrengés rázta meg a japán Tohoku régiót, az nemcsak hatalmas szökőárt okozott, hanem a bolygó forgását is felgyorsította. Ez körülbelül 1,8 mikroszekundummal lerövidítette a nappalokat. Emiatt Foot hisz abban a gondolatban, hogy ha minden ember egyszerre ugrál, az befolyásolhatja a Föld forgását.

A tudósok csoportja a kísérletből meg tudta állapítani, hogy a rengések a Richter-skála szerint 0,6-os erősségűek voltak. Amikor azonban Foot felnagyította ezeket a számításokat, úgy találta, hogy ez nem elegendő.

"A földrengések addig nem befolyásolják a bolygó forgását, amíg el nem érik a legalább nyolcas erősséget. De ehhez hétmilliószor több emberre lenne szükség, mint amennyi jelenleg a bolygón él. Ez azt jelenti, hogy az elmélet hamis. Nem tudjuk megmozgatni a bolygót, és nem tudjuk befolyásolni a forgási sebességét sem. a bolygó tetszik, vagy befolyásolja a forgás sebességét"

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: