Ez a nagyon keskeny lakóház igazi optikai illúziót kelt - belülről néhány helyen tágasak a terek (VIDEÓ+FOTÓ)

Vannak olyan emberek, akiknek muszáj alkalmazkodniuk a nagyon kis terekhez, amelyek nem teszik lehetővé a nagy tervezési ötletek megvalósítását - írja az Obkec.

Ez a nagyon keskeny lakóház igazi optikai illúziót kelt - belülről néhány helyen tágasak a terek (VIDEÓ+FOTÓ)
Fotó: twitter.com/BangersOnToast, twitter.com/RJT44

Londonban létezik egy toronyház, amely első ránézésre egy keskeny panelháznak néz ki.  Ha valaki bemegy ott egy lakásba, az optikai illúziónak köszönhetően tágasabbnak tűniik az épület.

Ez a bérház a Thurloe Square-en London South Kensington kerületében található. Az 1880-as években épült, és sok embert a Harry Potter sorozatból származó Főnix Rend híres házára emlékeztet. Legkeskenyebb pontján csak körülbelül 180 centiméter.

Bár lehetetlennek tűnik, hogy bárki kényelmesen éljen ebben a házban, ez nem így van. Az előregyártott szerkezet okos optikai csalódást hoz létre, amely vizuálisan leszűkíti az egész épületet. Valójában a bérház háromszög alakú, és a legszélesebb pontján 10 méteres. Egy üres telek betöltésére épült, miután a Metropolitan District Railway, a mai londoni metró arra kényszerítette a tulajdonosokat, hogy leromboljanak több házat az utcában.

Szokatlan kinézetük ellenére az egyes lakásokat 855 ezer fontért árulják. Ennek az az oka, hogy amellett, hogy egész Londonra nyílik kilátás, közvetlen hozzáférést biztosítanak a központi teraszhoz vagy a kutyák számára is alkalmas Thurloe Square Gardenshez.

A tulajdonosok szerint a tér kialakítása maximálisan kihasználja annak elhelyezkedését.

"Ideális helyen található South Kensington szívében, a közvetlen közelében üzletek, éttermek és kávézók széles választékával, valamint kiváló közlekedési kapcsolatokkal"

- olvasható az ingatlan leírásában egy brit ingatlaniroda honlapján.

Hasonló épület található Lengyelországban, és ez a világ legkeskenyebb háza. 2012-ben Jakub Szczęsny építész építette, és két épület közötti résbe szorították be. Bár a ház mindössze 4 négyzetméteres, és a legkeskenyebb pontján mindössze 80 centiméter széles, az építész a három kis emeletbe egy hálószobát, fürdőszobát, konyhát és hűtőszekrényt tudott beépíteni.

Obkec/para