ÉSZMEGÁLL: Új trend terjed a TikTokon - a nemi szervek és a végbélnyílás napoztatása, az orvosok óva intenek ettől (VIDEÓK)

Egy új bizarr trend jelent meg a TikTokon. Egyesek arra ösztönzik az embereket, hogy napoztassák testük minden centiméterét - írja az Obkec.

ÉSZMEGÁLL:  Új trend terjed a TikTokon - a nemi szervek és a végbélnyílás napoztatása, az orvosok óva intenek ettől (VIDEÓK)
Fotó: TikTok-Screenshot

Ez alól a nemi szervek sem kivételek. Az embereknek azt is bemutatják, hogyan kell ezt csinálni.

@maddoxdaniels1 Sunning the perineum for just a few minutes boosts testosterone-synthesizing cells by 200% #sungod #testosterone #rootchakra #perineum #naturevibes #strength #wellness  Chilled Vibes - ItsMelo

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen típusú napozás egészségügyi problémákat okozhat. Bár a trend egyre népszerűbb, úgy tűnik, ez a módszer káros lehet az egészségre. A tiktokerek többnyire a földön fekszenek, széttárják a lábukat, és azt állítják, hogy a nemi szervek lebarnulása növeli a tesztoszteront és az ember rezgéseit is – számol be az Unilad portál.

Úgy vélik, ha ezt a testrészt kitesszük a napfényre, az energiát ad, sőt jobban tudnak aludni, és javul a koncentrációs képességük. Sőt, azt is állítják, hogy ez a fajta napozás növeli a kreativitást. Azok, akik kipróbálták, rávilágítottak az árnyoldalakra is, mint például, ha megégnek az intim részek, az fájdalmas tud lenni.

Az egyik videón egy nő kidugja a fenekét, hanyagul élvezi a napsugarakat.

"Nem tudom, hogy hallottál-e erről a barnító dologról, de ez csak annyi, hogy a végbélnyílásodat kiteszed a napfénynek. Felszívja a D-vitamint"

- magyarázza a videóban.

@jenn_dances_4fun Perineum Sunning on Sunday #funfact #funfacts #perineum #vitamind #badmom #coolmom #badmoms #sundayfunday #poolparty #funnymom original sound - Jenn_dances4fun

Míg egyesek kigúnyolják ezt az egészet, mások nagyon komolyan veszik. A megjegyzésekben néhány felhasználó megkérdezte, mit gondolhatnak a szomszédai a feneke barnításáról.

"Elgondolkodtál már azon, hogy miért nem teszed ki a napnak tested legfontosabb részét? Minél jobban elrejted, annál gyengébb lesz"

- jelentette ki Pauly Long tikoker. Azt állítja, hogy a napfény gyógyszer.

Dustin Portela orvos is megszólalt az új trenddel kapcsolatban:

"Semmi sem támasztja alá ezeket az állításokat. Nem kell napoztatni testünk eme érzékeny részét. Úgy fejlődtünk, hogy egyenesen járjunk, és a nap nem éri ezt a helyet. Ez azt jelenti, hogy nem szabad a nap felé fordítani.  Ismerek bőrrákos betegeket, akiknél a rák végbélnyílásnál, a szeméremtestnél és a pénisznél jelent meg. Ha ezen a területen napozik, valószínűleg megégeti magát, ami növeli a bőrrák kockázatát. Aztán jön valaki, mint én, és akár tetszik, akár nem, oda kell szúrnom egy tűt, és el kell kezdenem kivágni a rákos daganatot, hogy minden rendben legyen”

– üzente a szakember a bizarr trend minden rajongójának.

Diana Gall is egyetért kijelentésével:

"A meditáció gyakorlása és egy adag D-vitamin bevitele jótékony hatással van a mentális és fizikai egészségre, de nem kell károsítania a bőrt a napsugárzástól."

Dr. Stephanie Ooi hozzátette, hogy a közösségi médiában megjelenő orvosi félretájékoztatás klasszikus példája, amely bizonyos esetekben káros és veszélyes is lehet.

Obkec/para