ÉSZMEGÁLL: Szabadnapot adott a főnök a dolgozóknak, hogy kocsmázhassanak a nyitás napján

Hosszú zárva tartás után hétfőn nyitnak a vendéglátóhelyek és különböző üzletek Angliában. Többfelé szabadságot vettek ki, de akadt olyan is, hogy maga a főnök adott szabadnapot az alkalmazottaknak a nagy napra.

Egy kis londoni marketingcég vezérigazgatója úgy döntött, minden alkalmazott megérdemli a kikapcsolódást – írja a 24.hu a Metro nyomán. Chris Donnelly, a Verb Brands feje bejelentette, hogy aki hétfőn be mer jönni az irodába, azt el fogják küldeni.

„A kocsmák és üzletek hónapok után nyitnak, és azt szeretném, hogy az alkalmazottak tudják, mennyire megbecsüljük őket, illetve hogy élvezzék ezt a napot, és ne az irodában ücsörögve töltsék” – nyilatkozta a férfi.

A Verb Brandsnél az évek során több olyan szabályt is bevezettek, amelyekkel a munkavállalók morálját igyekeznek javítani. Új-zélandi mintát követve például három nap szabadnapot vehet ki az, aki vagy akinek párja elvetélt. A mesterséges megtermékenyítésre, illetve örökbefogadásra készülő alkalmazottaknak is biztosítanak szabadnapot, hogy el tudjanak menni a kötelező találkozókra, időpontokra.


(via24.hu)