ÉSZMEGÁLL: Egy férfi 15 éven át kapott fizetést anélkül, hogy egyetlen órát is dolgozott volna

Egy olasz férfi 15 éven át 538 ezer euró fizetést vett fel anélkül, hogy egyetlen órát is dolgozott volna.

ÉSZMEGÁLL: Egy férfi 15 éven át kapott fizetést anélkül, hogy egyetlen órát is dolgozott volna
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A 66 éves férfi, papíron egy kórház alkalmazottja, a feletteseinek és azok hozzátartozóinak a megzsarolásával és megfélemlítésével érte el, hogy ne kelljen bejárnia a munkahelyére - közölte a dél-olaszországi Catanzaro város ügyészsége, amely vádat emelt ellene. Hivatali visszaélésért és csalásért feljelentették a kórház igazgatóját és hét másik alkalmazottját is.

A munkakerülőt 2005-ben vették fel a kórházhoz, ahol a tűzvédelmi osztály munkatársaként kapott fizetést másfél évtizeden keresztül. A zsarolással és a fenyegetéssel elérte, hogy soha ne induljon ellene fegyelmi eljárás az igazolatlan távollét miatt.

A kalábriai Catanzaróban pár napja zárult le egy másik per egy kórház 57 alkalmazottja ellen, akikről a térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy vagy be sem mentek a munkahelyükre, vagy pedig a bejelentkezés után elhagyták az irodájukat, hogy elintézzék a nagybevásárlást a szupermarketben vagy videopókert játsszanak a közeli bárokban. A vádlottak közül 15-öt, köztük vezető beosztásúakat, felfüggesztettek állásában.

(MTI)