Értékes műalkotást rongált meg véletlenül egy dél-koreai pár

Véletlenül belefestett egy amerikai graffitiművész szöuli bevásárlóközpontban kiállított nagyméretű festményébe egy dél-koreai pár.

Értékes műalkotást rongált meg véletlenül egy dél-koreai pár
Fotó: AP

A 440 ezer dollár értékű festmény John Andrew Perello, a  JonOne művésznéven is ismert alkotó munkája. A nagy méretű, Untitled (Cím nélkül) című képet festékesdobozokkal és ecsetekkel körülvéve állították ki az áruházban.

Egy biztonsági kamera felvétele szerint a pár a múlt hét végén festett bele néhány ecsetvonást a hatalmas, bekeretezetlen képbe, mivel azt hitték, a közönség számára vannak kitéve a festékek és ecsetek.

A kiállítás szervezői hangsúlyozták, hogy a kép mellett világosan kiírták, hogy a festékek és ecsetek a műalkotás részei és el is választották az alkotást a nézőktől.

A szervezők ugyanakkor nem emeltek vádat a rongálókkal szemben és a rendőrségi feljelentésüket is visszavonták. Mint mondták, szeretnék meggyőzni a művészt, hogy ne állítsa helyre az alkotást. A kép ugyan biztosítva volt, de ha a művész helyreállítja, az mintegy 9000 dollárba kerülne, s ennek egy részét a párnak kellene kifizetnie.

A festmény június 13-ig látható az üzletközpontban. Nagy mérete miatt nem lehet mozgatni és csak a helyszínen lehetne restaurálni.
 

MTI