Emmanuel Macron nagyon szomjas lehetett - alig több mint 10 másodperc alatt nyakalt be egy üveg sört (VIDEÓ)

Emmanuel Macron francia elnök nagy volt a sikere a toulouse-i rögbicsapat öltözőjében, miután 17 másodperc alatt sikerült meginnia egy üveg Corona sört - írja a hvg.hu.

Emmanuel Macron nagyon szomjas lehetett - alig több mint 10 másodperc alatt nyakalt be egy üveg sört (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A közvélemény azonban nem volt igazán oda az elnök cselekedetéért.

Macron azért hajtotta le gyorsan a "folyékony kenyeret", mivel a toulouse-i rögbicsapat felülkerekedett a La Rochelle-en párizsi Stade de France-ban. Franciaország vezetőjének ivásáról videó is készült, ami miatt bírálták Macron „toxikus férfiasságát.” A francia elnök pártjának egyik képviselője szerint nem kell semmit belelátni az egész jelenetbe, a politikus csak együtt ünnepelt a nyertesekkel, és követi a hagyományaikat.

Egy függőségekkel foglalkozó szervezet egyik tagja sem maradt csendben az ügyben, ő azt mondta, hogy az elnöknek példát kéne mutatnia. Úgy véli, Macronnak sikerült összekapcsolnia a sportot és az ivást a férfiasság nyomásával.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Macron bement egy sportcsapat öltözőjébe, tavaly a francia fociválogatott öltözőjében jelent meg, és lelkesítette a focistákat. Régebben pedig arról beszélt, hogy előfordul, hogy elkortyolgat egy pohár bort ebéd után, ahogy este is iszik egy pohárral. Régebben meg nem engedélyezte a közegészségügyi hatóságoknak, hogy reklámozzák a "száraz januárt".

viahvg.hu