Eltemették Lisa Marie Presley-t - Gracelandben nyugszik fia, Benjamin mellett

Vasárnap (január 22-én) az egyesült államokbeli Memphisben, Elvis Presley egykori otthonábanm Gracelandben tartották Lisa Marie Presley búcsúztatóját és temetését - írja a Nový Čas.

Eltemették Lisa Marie Presley-t - Gracelandben nyugszik fia, Benjamin mellett
Fotó: Fotó: MTI/AP/John Amis

Édesanyja, Priscilla Presley megható beszédet mondott az emlékünnepségen, amelyen a család egy része is részt vett.

"1968-ban lépett be a világunkba, fáradtan, törékenyen, de erősen született. Gyengéd volt, de tele volt élettel. Mindig tudta, hogy nem lesz sokáig itt"

- mondta Priscilla, majd hozzátette, hogy összetört a szíve, s azt üzente Lisának, hogy mindenki szereti őt.

Fotó: MTI/AP/Daily Memphian/Patrick Lantrip

Az emlékünnepségen fellépett a Guns n' Roses énekese, Axl Rose és Alanis Morissett is.

Elvis egyetlen lánya január 12-én, 54 évesen hunyt el. Halálának oka szívmegállás volt. Miután fia, Benjamin 2020 júliusában öngyilkos lett, képtelen volt elviselni a hiányát. A hosszan tartó bánat és a stressz nem tett jót az egészségének, ez vezethetett korai halálához.

Elvis Presley egyetlen lánya egy felnőtt és két kiskorú gyermeket hagyott hátra. Az ikerlányok az édesapjukkal, a 60 éves Michael Lockwooddal vannak, akihez Lisa Marie 2006-ban ment hozzá, tíz év házasság után azonban elváltak.

Finley és Harper édesanyjuk halála óta az apjukkal vannak, és azt mondják, hogy nem akarnak mással lenni. A bíróság ezt figyelembe vette, és úgy döntött, hogy Lockwood lesz az egyedüli gyámjuk. Halála előtt Lisa Marie megosztotta lányai felügyeleti jogát egykori férjével.

Nový Čas/para