Elon Musk édesanyja történelmet írt - 74 évesen szerepelt fürdőruhában egy neves magazin címlapján

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatójának, Elon Musknak az édesanyja, Maye Musk történelmet írt a Sports Illustrated fürdőruha-kiadásának borítóján. 74 évesen ő a legidősebb nő, aki a magazin éves számának borítóján szerepel - írja a Los Angeles Times.

Elon Musk édesanyja történelmet írt - 74 évesen szerepelt fürdőruhában egy neves magazin címlapján
Archív felvétel (Fotó: Wikipédia)

"Mi, nők amikor strandra megyünk, kicsit félénkek vagyunk a testünkkel kapcsolatban, de a férfiak szörnyen néznek ki, és ők nem törődnek vele”

– mondta a People-nek.

Maye Musknak nem idegen a pózolás. Tizenöt évesen kezdett modellkedni, amikor Dél-Afrikában élt, majd bekerült az 1969-es Miss South Africa szépségverseny döntőjébe.

2011-ben meztelenül pózolt a Time magazin egészségügyi számában. Nem sokkal ezután, 69 évesen a Covergirl legidősebb szóvivője lett, és 65 évesen Beyoncé Haunted című klipjében is szerepelt.

„Nem gondoltam, hogy az életkor gondot okoz, mert dietetikusként és tudósként az életkor nem jelent problémát”

– mondta Musk a Sports Illustratednek.

„Nagyon büszke vagyok, hogy üzenhetek minden nőnek a világon, hogy törekedjenek a boldogságra, csináljanak olyan dolgokat, amiket szeretnek, legyenek mindenkivel kedvesek. Én olyan életet élek, amilyenről nem is álmodtam".

Tosca, Maye Musk fia szívhez szóló levelet írt édesanyjának, csodálva útját és eredményeit. Dicsérte a munkabírását és a képességét, hogy újra feltalálja magát, ugyanakkor a legrettenthetetlenebb nőnek nevezte, akit valaha ismert.

„Egész életemben azt láttam, ahogy anyám mindent megcsinál”

– írta.

„Ennek eredményeként azt hiszem, mindig elvárom tőle, hogy mindent meg tudjon csinálni. Néha azon tűnődöm, ideje lenne korlátoznom ezeket az elvárásokat, ahogy öregszik. De aztán újra ránézek, még mindig megállíthatatlan, és azt gondolom, még nem."

Musk előtt Kathy Jacobs volt a legidősebb modell, aki 57 évesen szerepelt a magazin címplapján, a fürdőruha-kiadásban, bár nem ő került a címlapra.

Musk egyike annak a négy nőnek – a többiek Kim Kardashian, Ciara és Yumi Nu –, akik idén megkapták saját Sports Illustrated fürdőruha-szereplés lehetőségét.

Los Angeles Times/para