Elképesztő! A koronavírus miatt a repülőtéren rekedt egy férfi, már több mint 100 napja ott él

Roman Trofimov a valóságban éli át azt, amit Tom Hanks a 2004-es Terminál című filmben: az észt férfi már több mint 100 napja él egy repülőtéren - írja a Daily Mail.

„Európai vagyok Észtországból, és a manilai nemzetközi repülőtéren rekedtem immár több mint 100 napja. Bármilyen segítséget elfogadok, hogy elkerülhessek innen” – írja Facebook-oldalán Roman Trofimov.

A férfi március 20-án utazott Bangkokból Manilába, a repülőtéren viszont megtiltották neki, hogy belépjen az országba, ugyanis a koronavírus-járvány miatt a Fülöp-szigetek megszüntette a belépési vízumát.

Csakhogy Roman máshová sem utazhatott tovább, ugyanis az AirAsia repülőtársaság megszüntette minden járatát, így nem tud hogy visszatérni Észtországba.

 

I am European from Estonia held in Manila International Airport for more than 100 days need any help getting out of...

Közzétette: Roman Trofimov – 2020. július 3., péntek

 

A férfi állítása szerint elvették az útlevelét, és meg kell várnia a karanténintézkedések enyhítését. Roman immár 110 napja a manilai repülőtéren él.

„Egészségügyi problémáim vannak, az állapotom pedig egyre rosszabb a gyenge ellátás, valamint a napfény és a friss levegő hiánya miatt” – írja Roman a közösségi oldalán.

A férfi szerint az észt nagykövetség képtelen volt biztosítani a hazaszállítását, a hivatalos szervek ugyanakkor azt állítják, hogy Roman elutasította az evakuálását. A nagykövetség felajánlotta a férfinek, hogy utazzon Amszterdamba, ezért viszont 1 500 dollárt (több mint 1 300 euró) kértek. Roman nem élt a lehetőséggel, és jelenleg is segítségre vár a repülőtéren.


(Daily Mail)