Elképesztő! Így küzd egy osztrák város a szelfiző turisták ellen

A szelfiket ellehetetlenítő paravánnal próbál küzdeni az ausztriai Hallstatt vezetése az idilli városkát elözönlő turisták ellen.

Elképesztő! Így küzd egy osztrák város a szelfiző turisták ellen
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A múlt héten próbaképpen felállítottak egy magas fakerítést, amely részben elzárja a kilátást az alpesi tájra - jelentette hétfőn az Oberösterreichische Nachrichten című regionális lap.

A mindössze 750 fős település azután vált rendkívül népszerűvé a turisták körében, hogy elterjedt, róla mintázták a Jégvarázs című animációs kasszasiker királyságát.

Az Im Römischen nevű városrészben, ahol világhírű panoráma nyílik a tóra és a partján épült festői szépségű településre, számos turista tolong mobiltelefonokkal és fényképezőgépekkel. A hangoskodás viszont zavarja a helybéli lakosok nyugalmát.

Alexander Scheutz polgármester szerint a problémán csak az segítene, ha "a fotópont megszűnne fotópont lenni". Mint mondta, ennek megfelelően próbát tettek a kilátást gátló akadállyal.

Az elképzelés szerint a végleges paraván hosszabb lenne, de minden második léc hiányozna belőle, így megmaradna a kilátás, a szelfizők azonban nem tudnának jó felvételeket készíteni.

Mindazonáltal vajmi kevés az esélye annak, hogy a kilátásgátló a helyén marad. A 750 fős település lakóinak zöme ugyanis nem támogatja a paraván felhúzását.


MTI