Elfogták Olaszország hónapok óta "körözött" medvéjét

Elfogták kedden Olaszország "körözött" medvéjét: az állat kilenc hónapja randalírozott az észak-olaszországi Trento megyében az után, hogy megszökött egy ketrecből.

Az erdészek egy úgynevezett csőcsapda segítségével fogták el a 167 kilogrammos barnamedvét a Tione di Trento közeli hegyekben, majd egy állatgondozó központba szállították - közölte a helyi sajtó.

A nagyjából négyéves ragadozó, amely tavaly júliusban egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről szökött meg, jelentős károkat okozott a földműveseknek és állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett az erdészek szerint jó állapotban lévő medve.

Múlt nyáron már az olasz kormány is foglalkozott a medve okozta problémával: miután az állatvédők ellenkezése ellenére Maurizio Fugatti megyei elnök elrendelte a kilövését, Sergio Costa környezetvédelmi miniszter megtiltotta a medve megölését.

A barnamedvék száma növekszik Trento autonóm megyében, az elmúlt hónapokban a ragadozók több állattal is végeztek. A megye több szabadságot követel a veszélyes állatok elfogása és kilövése terén.


(MTI)