Elfogták az ál-George Clooney-t, aki fiktív divatmárkát alapított a színész nevében

Évekig tartó Interpol-körözés után elfogtak Thaiföldön egy férfit, aki George Clooney nevével visszaélve csalt ki áldozataitól 2 millió eurót a hollywoodi filmsztár nevét viselő divatmárka állítólagos megalapítására.

Elfogták az ál-George Clooney-t, aki fiktív divatmárkát alapított a színész nevében
Rendőrségi felvétel

Az 58 éves Francesco Galdelit és feleségét, a 45 éves Vanja Goffit szombaton tartóztatták le. A csalót maga a hollywoodi filmcsillag jelentette fel.

Az olasz Bonnie és Clyde becenéven is emlegetett bűnözőpáros férfi tagját 2014-ben egy milánói bíróság több mint nyolc év szabadságvesztésre ítélte, de csak távollétében, mert a pár röviddel a bírósági tárgyalás előtt, amelyen Clooney személyesen is megjelent, külföldre szökött.

Az ál-Clooney-t 2014 júliusában egyszer már őrizetbe vették egy pattajai szállodában, de a csalónak akkor sikerült megszöknie a börtönőrök megvesztegetésével.

Az olasz média értesülése szerint a Thaiföldre menekült „olasz Bonnie és Clyde” az utóbbi időben hamis Rolex-órák eladásából élt, oly módon, hogy egyes ügyfeleiknek óra helyett csak egy doboz konyhasót küldtek.

A párt várhatóan kiadják Olaszországnak.

MTI