Egy vagyont érhet az az okostelefon, amit Fico kirakott az asztalra a rádióadás közben

A Smer elnöke, Robert Fico a közszolgálati Rádio Slovensko adásának vendége volt, és a kényelem érdekében kipakolta a zsebeit.

Egy vagyont érhet az az okostelefon, amit Fico kirakott az asztalra a rádióadás közben
Robert Fico (Fotó: TASR)

A parlamenti képviselő, pártelnök Fico szokatlan módon farmerban és ingben érkezett, majd kipakolt az asztalra - jegyzi meg a Pluska.sk azzal, hogy Ficónak vélhetően nem jutott eszébe, hogy az adást videóra is rögzítik.

A Pluska szerint az asztalra kirakott mobiltelefon a Vertu márka egyik példányára emlékeztet, melynek értéke elérheti a 15 ezer eurót is.

A lap megkérdezte a touchit.sk portál szakemberét, Ondrej Mackót, aki szerint ugyan a Vertu a tetszhalál állapotában van, de a luxustelefonokat gyártó cég célcsoportja mindenképp a felső tízezer.

"Lényegében a Nokia luxusmárkájáról van szó. Ezt a márkát körülbelül két évvel ezelőtt teszteltem Las Vegas-ban, előnyei leginkább a felső kategóriás összetevőkben rejlenek, illetve hogy megnyitja az utat befolyásos emberekhez. Műszaki oldaláról azonban a telefon nem mondható különösebben erősnek. A szakértő elmondta, hogy az a telefon, amit tesztelt, krokodilbőrrel volt bevonva, de az eladók felajánlották, hogy akár a saját kertjében álló kedvenc fájából is készítenek hozzá dizájnt. A telefon birtokosainak meghívókat ajánlanak fel olyan eseményekre, ahol más befolyásos személyek is jelen vannak.

Ficót nem először fotózták le ilyen márkájú telefonnal, 2013-ban ugyancsak egy Vertu volt nála, melynek értéke akkor 5200 eurót tett ki.

(Pluska.sk/para)