Egy teória szerint a Titanic helyett egy másik hajó süllyedt el

Nemrég egy olyan videó jelent meg az interneten, amelynek szerzője azt állítja, hogy a híres óceánjáró, a Titanic nem süllyedt el 1912 áprilisában - írja az Obkec.

Egy teória szerint a Titanic helyett egy másik hajó süllyedt el
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A hölgy úgy véli, hogy testvérhajóját, az Olympicot nyelték el a habok. Amint arról a New York Post portál is beszámolt, a gőzhajókat gyártó cégnek ki kellett volna használnia a hasonlóságukat, és az egész incidenst megrendezte, hogy elkerülje az Olympic javításának hatalmas költségeit.
 

A videó szerzője, Mia a bejegyzésben azt állítja, hogy minden tényt ismer a Titanicról.

"Órákig ültem és néztem dokumentumfilmeket"

- mondta, és azt állította, hogy van értelme annak a hipotézisnek, hogy egy testvérhajó süllyed el a híres hajó helyett.

A 19. és 20. század fordulóján a világ élvonalába tartozó brit White Star Line hajózási társaság építette meg a Titanic, Olympic és Britannic gőzhajók hármasát. Az első kettő postahajó volt, amely utasokat és postát szállított a Brit Birodalomból az Egyesült Államokba, a harmadik pedig kórházi gőzhajóként szolgált az első világháborúban.

Olympic (Fotó: Twitter)

"A Britannic hadihajó volt, és az emberek azt mondják, hogy egy akna eltalálta a vízben. De egy német tengeralattjáró torpedója találta el. Ugyanúgy nézett ki, mint a Titanic"

- állítja Mia, aki később a kórházi gőzös testvérhajóiról kezdett beszélni.

"És itt van az Olympic és a Titanic. Pontosan ugyanúgy néznek ki"

- mondta Mia, és azt feltételezte, hogy a cégnek tudnia kellett az első hajó rossz állapotáról.

„Azt mondták magukban: „Sok pénzünkbe került a Titanic elkészítése, de még többet kell költenünk az Olympic megjavítására”

– tette hozzá.

Arról is beszélt Mia, hogy a hajózási társaság a Titanic helyett az Olympicot küldte ki az óceánra, hogy elsüllyessze. Ennek köszönhetően az összes pénzt meg kellett volna kapniuk a biztosítótól.

"Aztán egyszerűen leselejtezték a Titanicot, hogy később felhasználják tartalékalkatrésznek"

- jegyezte meg a videó szerzője, aki azt állította, hogy senki sem tudta pontosan, hogyan néz ki a hajó belseje. Persze, kivéve azokat, akik építették. Szerinte ez megerősíti, hogy könnyű lenne kicserélni őket.

Mia arra is felhívta a figyelmet, hogy sok fontos személy nem érkezett meg a hajó a fedélzetére, mint például a White Star Line tulajdonosa, J. P. Morgan, vagy a csokoládégyáros és a híres Hershey's márka megalkotója, Milton Hershey.

"Azt mondták nekik, hogy ne menjenek oda, mert tudták, hogy úgyis elsüllyed"

- mondta Mia, és azt állította, hogy egy másik fontos paraméter sem ül.

"A Titanic oldalán 14 ablak volt, az Olympicnek pedig 16. De azon a napon, amikor ez a tragédia történt, a hajón hirtelen 16 ablak volt látható"

- tette hozzá.

Végül kijelentette, hogy két hajónak, a Carpathiának és az SS Californiannak kellett volna a Titanic közelében lennie. Az információk szerint utóbbinak látnia kellett volna a gőzös elsüllyedését, de a fedélzeten tartózkodók nem tettek lépéseket a hideg óceánban esők megmentésére. A Carpathia csak két órával a katasztrófa után érkezett meg, és nem tudta megmenteni az összes túlélőt.

A videó sok pozitív reakciót váltott ki a közösségi hálózatokon, a legtöbben elhitte Mia hipotézisét.

Obkec/para