Egy svájci falu 70 ezer eurót kínál az új lakóknak - ehhez azonban jó pár követelményt kell teljesíteni (FOTÓK)

Svájcban van egy falu, amely több mint 70 ezer eurót fizet azért, hogy új lakosok költözzenek oda. Albinen község az ország nyugati részén található - írja az Obkec.

Egy svájci falu  70 ezer eurót kínál az új lakóknak - ehhez azonban jó pár követelményt kell teljesíteni (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Ahogy a LADBible beszámolt,  hogy a leendő lakosoknak bizonyos követelményeknek kell megfelelniük.

Albinen község ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint a legtöbb vidéki terület. A régióban kevés a munkalehetőség, emiatt a lakosság nagyobb városokba költözik. A hatóságok ezért úgy döntöttek, hogy leküzdik ezt a problémát, és jelentős anyagi jutalmat ajánlottak fel az új lakosoknak. Ők adják a legtöbb pénzt a családoknak, minden felnőttnek körülbelül 25 ezer eurót, gyermekenként pedig több mint 10 ezer eurót adnak. Egy négytagú család együtt valamivel több mint 70 ezer euróhoz juthat hozzá.

Pénzt azonban nem csak így kap az ember, mert vannak konkrét követelmények, amelyeknek minden új lakónak meg kell felelnie. A családtagoknak 45 év alattinak, svájci állampolgároknak kell lennük, rendelkezniük kell C típusú tartózkodási engedéllyel  is. Az Európai Unió országaiból érkező kérelmezők akkor kapják meg ezt az engedélyt, ha legalább 5 évet éltek már az országban, és büntetlen előéletűek.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: