Egy nő olyan betegségben szenved, ami miatt fura dologra képes a vállaival (VIDEÓ)

Danielle a TikTokon elárulta, hogy egy ritka betegséggel, a cleidocranialis dysplasiával született. Ugyanebben a betegségben szenved Gaten Matarazzo, a Stranger Things című híres sorozat sztárja is - írja a Nový Čas.

Egy nő olyan betegségben szenved, ami miatt fura dologra képes a vállaival (VIDEÓ)
TikTok @xbiglashesnomoustachesx-Screenshot

Leggyakrabban a fogakat és a csontokat érinti, különösen a koponyát, az arcot, a hátat, a kulcscsontokat és a lábakat.

"Amikor valaki megkérdezi, mit tudok kínálni, általában azt mondom, hogy nincs kulcscsontom, és ez mindig működik"

- mondta a közösségi oldalán. Danielle maga elé tudja tenni a kezét, és össze tudja húzni őket anélkül, hogy rést lenne közöttük. Az ebben a betegségben szenvedők csontjai törékenyek, és néhány személynek még hiányoznak is.

@xbiglashesnomoustachesx What’s your party trick? #fyp #nocollarbones original sound bethmcgrath65

Egy másik, ezzel a betegségben szenvedő TikTok-sztár megdöbbenve azt állította, hogy képes megveregetni a saját a vállát. Az Indiana állambeli Corey Bennett "a vállcsapás királyának" tartja magát. Követői nem hittek a szemüknek. Egyik videójában elmagyarázta, milyen bajokkal és melléktünetekkel jár ez a fogyatékosság. Zaklatták őt az iskolában. Ezeknek a videóknak a közzététele után sok cleidocranialis diszpláziában szenvedő ember felvette vele a kapcsolatot.

Amint arról a The Sun beszámolt, az emberek dicsérik őt, mert felhívja a figyelmet a betegségre. Sajnos a negatív megjegyzéseket sem kerülte el.

"Nem fogom abbahagyni ennek a betegségnek a terjesztését, mert tudom, milyen nehéz vele felnőni"

- mondta gyűlölőinek.

Nový Čas/para