Egy légiutas-kísérő elárulta, mikor van a legalkalmasabb idő a repülőn a mosdó használatára

Repülés közben nem mindig könnyű kimenni a mosdóba. Először is az utasnak ki kell várnia a sorát. Egy a légiutas-kísérő elárulta, hogy mikor a legalkalmasabb kimenni a mosdóba, és arról is beszélt, mire figyeljünk oda, ha elmegyünk vécére - írja a Nový Čas.

Egy légiutas-kísérő elárulta, mikor van a legalkalmasabb idő a repülőn a mosdó használatára
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

Elmondta azt is, mikor érdemes feltétlenül kerülni a mosdó látogatását. Több ilyen pillanat is van, és ha az utas végre be is kerül a kabinba, további meglepetések sora várhat rá – írja a Lad Bible portál.

A repülőgép WC-jei olyan helyek, amelyeket csak extrém vészhelyzetben használunk.  A légiutas-kísérő szerint a legrosszabb időpont közvetlenül a felszállás előtt és az utazás végén van, különösen, ha hosszú távú járatról van szó. Ennek az az oka, hogy ekkoriban használják a legtöbben a WC-t, és ezért nagyon szennyezett is.

A repülőgépes ételek zsírosak lehetnek, és sok sót és zsírt tartalmazhatnak, ami sokaknak nem esik jól. Emiatt igyekezzen a mosdóba nehogy egy bélproblémákkal küzdő személy megelőzze önt. Az utasok mindenképp maradjanak a helyükön, ha a gép turbulenciába keveredik, és közvetlenül utána se menjenek ki a mosdóba,  mert akkor mindenkinek a helyén kell maradnia.

A repülőgépen lévő toalettek nem csillognak-villognak a tisztaságtól, friss levegő sincs odabent a kabinban. Emiatt az utas, ha bemegy oda, ajánlott feltennie egy arcmaszkot, vagy legalább egy sálat, mert egy vécéleöblítés után keringhetnek a levegőben székletrészecskék, amik belélegezhet az ember.

Nový Čas/para