Egy férfi még két hónap után is koronavírusos – már az öngyilkosságon is gondolkodott

A kínai Vuhanban egy férfinél még február elején diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést – a kór még két hónap után sem tűnt el a szervezetéből.

Egy férfi még két hónap után is koronavírusos – már az öngyilkosságon is gondolkodott
Fotó: TASR

A fertőzés egyszerűn nem tűnik el a szervezetéből, a koronavírustesztek két hónap után is pozitív eredményt mutatnak. A férfi elmondása szerint már teljesen kikészült idegileg, szakértők segítségét kérte, és állítása szerint már az öngyilkosságon is gondolkodott – írja a ČT.

Az orvosok nem tudják, mitévők legyenek. Állításuk szerint egyre gyakrabban találkoznak olyan esettel, amikor a pozitív teszteredmény ellenére az illetőnél nem jelentkeznek tünetek.

A szakértők több lehetséges teóriát is fenntartanak azzal kapcsolatban, hogy ilyen hosszú idő után is kimutatható a fertőzés. Egyesek szerint ezek az emberek újból megfertőződtek, ez azonban ellentmond annak a meggyőződésnek, hogy a vírus legyőzését követően az emberi szervezet ellenanyagot kezdene termelni.

Koreai szakértők szerint a jelenség hátterében az állhat, hogy a vírus lappangott az emberi szervezetben, majd egy idő után reaktiválódott. Úgy vélik, hogy ezeknek a pácienseknek a szervezetében kis mértékben található meg a vírus, ami sem magára a páciensre, sem a környezetére nem jelent veszélyt.


(ČT)