Egy férfi elültette Kínából érkezett rejtélyes magokat, ez lett belőle

Az illető későn értesült az amerikai mezőgazdasági minisztérium figyelmeztetéséről, miszerint mindenkit kérnek, hogy ne ültessék el a Kínából postán érkezett rejtélyes magokat.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, hónapok óta ezrek kapnak a világ minden táján rejtélyes csomagokat Kínából. A küldeményekben közös, hogy senki sem rendelte meg őket, a feladójuk ismeretlen, és bár mindegyiken azt tüntették fel, hogy fülbevalókat tartalmaznak, valójában valamilyen vetőmag van bennük.

A hatóságok azonban óvatosságra intenek a magokkal kapcsolatban. Arra kérik az embereket, hogy nehogy elültessék az ismeretlen magokat, mert akár a természetes élővilágra, a mezőgazdaságra, vagy akár az emberre is veszélyes, invazív növényfajokhoz is tartozhatnak.

Az arkansasi Booneville-ben élő Doyle Crenshaw két hónapja kapott magokat Kínából, és kíváncsiságból elültette őket – írja a 24.hu.

Egy gyorsan növekedő, sárga virágú, hosszúkás, zöld gyümölcsöt termő növény nőtt ki belőlük. A jelek szerint valamilyen tökféle.

A minisztérium munkatársai a biztonság kedvéért kiássák és elszállítják megvizsgálni a növényt.

(via24.hu)