Egy férfi 100 dollárt "adott" a mesterséges intelligenciának, és azzal bízta meg, hogy indítsa el a vállalkozását - nem várt eredmény született

A mesterséges intelligencia megjelenésével sok minden megváltozott a világban. A chatbot GPT-4 nagy népszerűségnek örvend, és sokan megpróbálják tesztelni a képességeit - írja az Obkec.

Egy férfi 100 dollárt "adott" a mesterséges intelligenciának, és azzal bízta meg, hogy indítsa el a vállalkozását - nem várt eredmény született
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Egy srác megkérte a chatbotot, hogy szerezzen neki minél több pénzt. Nemsokára kiderült, mi lett ennek az eredménye.

A férfi 100 dolláros költségvetést adott a chatbotnak, és megbízta, hogy pénzt keressen vele.

"Az emberi összekötőjeként viselkedem, és mindent megveszek, amit mond. Gondolod, hogy képes lesz okos befektetésekre és online üzletet építeni? Figyeld"

- írta a férfi a Twitteren.

Nem sokkal azután, hogy segítséget kért a chatbottól, egy üzleti tervet mutattak be – írja az IndiaTimes.

A GPT-4 azt tanácsolta neki, hogy hozzon létre egy marketingwebhelyet zöld és fenntartható termékekkel. A srác engedelmeskedett neki, és létrehozta a GreenGadgetGuru.com domain nevet, amiért 8,16 dollárt fizetett. A férfi ezután arra kérte a mesterséges intelligenciát, hogy készítsen logót a márkájához. A logó ugyan nem igazán tetszett neki, de végül kitartott a terv mellett, amit a mesterséges intelligencia kitalált.

Így meglett a weboldal logója, és a férfi részleteket akart az AI-tól a weboldal tervezésével kapcsolatban. 29 dollárt költött domain hostingra, és 62,84 dollár maradt. A Chatbot úgy döntött, hogy 40 dollárt kell költeni a célzott Facebook vagy Instagram hirdetésekre. A férfi azt állította, hogy másnapra megkeresett 1378,84 dollárt, és a weboldalának értéke meghaladta a 25 ezer dollárt.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: