Egy ablakok nélküli felhőkarcoló található New York egyik városrészében - senki sem tudja, hogy mi van bent az épületben (FOTÓ+VIDEÓ)

New York városa nemcsak az Egyesült Államok, hanem az egész világ egyik leghíresebb városa. Rengeteg érdekes műemlék, tér található, és számos fontos történelmi eseménynek ad otthont, emellett jó pár titokzatos épület is rejtőzik a metropoliszban - írja az Obkec.

Egy ablakok nélküli felhőkarcoló található New York egyik városrészében - senki sem tudja, hogy mi van bent az épületben (FOTÓ+VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: Wikimedia Commons)

A Thomas Streeten egy furcsa, sokemeletes épület található. Egyik a csaknem 170 méter hosszú, 1974-ben épült épület, amely szokatlan megjelenésének köszönhetően a város számos lakóját magával ragadta. Mivel Manhattan más sokemeletes épületeinek külseje több ezer üveglapból készül, ez azért tűnik ki a többi közül, mert nincsenek ablakai. Emiatt úgy néz ki, mint egy nagy betonobeliszk, amely az égbe emelkedik.

Ez tisztelgés az úgynevezett "brutalista stílus" előtt, amely szerint az épületeknek nagyon masszívnak és nehéznek kell kinézniük.

Az ablakok hiánya sokakat elgondolkodtatott, vajon mi lehet az épületben. A hivatalos információk szerint egy nagy telefonközpontról van szó, amely az USA legelterjedtebb távközlési cégéhez, az AT&T-hez tartozik.

2016-ban azonban a független nyomozói hírszervezet, a The Intercept olyan fájlokat tett közzé, amelyek az épületet a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási műveletéhez kapcsolják. Ezen információk szerint az épület tömeges megfigyelő létesítményként szolgál majd a SKIDROWE nevű műholdas hírszerzési rendszeren keresztül.

A hatalmas ókori műemléket idéző ​​épület furcsa megjelenése miatt több találgatással is előálltak a város lakói. Egyikük szerint az épület nagy nukleáris óvóhelyként szolgál kormányzati tisztviselők vagy gazdag emberek számára. Ezzel az elmélettel azonban sokan nem értettek egyet. Ennek az az oka, hogy egyáltalán nem logikus, hogy egy föld feletti építmény kibírja az atombomba felrobbanását.

Obkec/para