Egy 100 évvel ezelőtti újságcikkben megjósolták, hogy mi fog történni 2024-ben

Száz évvel ezelőtt a LADbible szerint az újságok rendszeresen találgatták azt, hogyan nézhet ki a jövő. Paul Fairie, a Calgary Egyetem kutatója cikktöredékeket gyűjtött össze, és megdöbbentette, hogy 100 évvel ezelőtt mennyi mindent sejtettek helyesen az emberek - írja a Nový Čas.

Egy 100 évvel ezelőtti újságcikkben megjósolták, hogy mi fog történni 2024-ben
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Egy 1924-es cikk helyesen megjövendölte, hogy rengeteg autó lesz az utakon, és 2024-ben a városokban gyorsforgalmi utak lesznek a belvároson keresztül.Egy másik jóslat szerint az emberek repülni fognak és felfedezni az űrt, ami ugyan nem igaz az átlagemberre, de tudományos szempontból már nem is annyira sokkoló tény.

A várható élettartammal kapcsolatban 1924-ben azt gondolták, hogy az emberek többsége legalább 100 évig fog élni, és az orvostudomány fejlődésének köszönhetően egy 75 éves ember igazán fiatalos lesz. Ezt nem találták el annak ellenére sem, hogy bár a kozmetikai termékek és az orvosok tudják, hogyan kell megfiatalítani valakit. 

Egyes újságok is azt állították, hogy 2024-ben egy átlagos család fotóalbuma többnyire videókból, nem pedig állóképekből fognak állni, és a mozgóképek olyan közel kerülnek egy élő emberhez vagy a képen már meglévő tárgyhoz, hogy nem lehet majd megmondani, hogy képekről, vagy valódi dolgokról van-e szó.

Vannak olyanok állítások, amelyeket az emberiség 100 év után sem ért el.  Előtérbe kerül például a Hold emberekkel való betelepítése, fülátültetés, illetve a lovak kipusztulása a növekvő számú autóvásárlás miatt. Egy optimista cikk azt állította, hogy 2024-re a mozi sokat tehet a világbéke érdekében.

"A filmek univerzális nyelvezetén keresztül az emberi testvériség valódi jelentése megteremtődik az egész Földön"

- olvasható a 100 éves cikkben.

Eközben más újságok arra figyelmeztettek, hogy a világ gyémánttartalékait telejesen kifosztják, és az emberek cukorból készült szintetikus drágakőből készült eljegyzési gyűrűket fognak vásárolni.Egy másik, nem túl pontos előrejelzés azt sugallta, hogy 2024-ben a családok az éhhalál szélére kerülnek.

Nový Čas/para