Drónfelvételeket készítettek Harry herceg és Meghan hercegné gyermekéről - a házaspár jogi lépéseket tesz

Jogi lépéseket tett az Egyesült Államokban Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő a gyermekükről készített állítólagos drónfelvételek miatt.

Drónfelvételeket készítettek Harry herceg és Meghan hercegné gyermekéről - a házaspár jogi lépéseket tesz
Fotó: AP/Henry Kruger

A sussexi hercegi pár a magánélet megsértésére hivatkozva nyújtotta be keresetét csütörtökön Los Angelesben, azt állítva, hogy egy ismeretlen személy fényképeket készített a 14 hónapos Archie-ról a család otthonában a koronavírus-járvány idején - írja a BBC hírportálja.

Harry és Meghan jelenleg Los Angelesben él, miután március végén gyakorlatilag kivonultak a brit királyi családból.

"Kaliforniában minden embert megillet a magánélethez való jog az otthonában. Ezt pedig se drónnak, se helikopternek, se telefotó-objektíveknek nincs joga megsérteni"

- mondta Michael Kump, a hercegi pár ügyvédje.

A kereset szerint Harryéket állandóan lesifotósok követik, a paparazzók felkutatták a pár Los Angeles-i otthonát, ahol helikopterekkel köröznek és lyukakat vágnak a biztonsági kerítésbe.

A hercegi párnak nem ez az első hivatalos fellépése az általa korábban "tolakodónak" nevezett bulvársajtó ellen.

Meghan korábban a magánélethez való jog megsértése és szerzői jogsértés miatt indított pert a Mail on Sunday és a Mail Online kiadója ellen, amely tagadja a vádakat.

Áprilisban a házaspár bejelentette, hogy minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtó legnagyobb példányszámú lapjaival.

(MTI)