Díjjal ismeri el a Harvard Egyetem Elton John emberbaráti erőfeszítéseit

Humanitárius díjjal ismeri el az amerikai Harvard Egyetem Elton John emberbaráti erőfeszítéseit a HIV és az AIDS elleni küzdelemben.

Díjjal ismeri el a Harvard Egyetem Elton John emberbaráti erőfeszítéseit
Fotó: TASR/AP

A brit popsztár alapítványa, az Elton John AIDS Foundation kedden New Yorkban jelentette be, hogy az egyetem Peter J. Gomes prédikátorról és teológusról, a Harvard volt oktatójáról elnevezett díjat adományozza a 70 éves énekesnek. A korábbi díjazottak között szerepel Desmond Tutu dél-afrikai érsek és több volt ENSZ-főtitkár.

Az alapítvány közleménye szerint a díjat Elton John rendkívül megtisztelőnek tartja, és továbbra is elkötelezett azon eredmények megőrzése és továbbfejlesztése iránt, amelyeket a fertőzötteket és a betegeket sújtó megbélyegzés felszámolásában és a kór terjedése megállításában sikerült elérni. 

A legjelentősebb amerikai prédikátorok között számon tartott Peter J. Gomes (1942-2011) nagy meglepetésre 1991-ben nyilvánosan felvállalta homoszexualitását, és élete végéig azért küzdött, hogy az amerikai társadalom, benne főleg az egyházak, elfogadják a melegeket.

(MTI)