A diáklányok nagyon hangosan hallgatták nap mint nap a hiphopzenét, ezt a szomszéd nagyon nehezen viselte - érdekes módon bosszulta meg a dolgot (VIDEÓ)

A walesi Swansea-ből származó férfi rendhagyó módon oldotta meg a hangos zene miatt régóta húzódó vitát, és megbüntette szomszédai a Suite Planets szimfonikus szvit folytonos, napokig tartó lejátszásával - írja a Nový Čas.

A diáklányok nagyon hangosan hallgatták nap mint nap a hiphopzenét, ezt a szomszéd nagyon nehezen viselte - érdekes módon bosszulta meg a dolgot (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A diáklakásban élő lányok állítólag nagyon zavarták a szomszédot a rap és a hip-hop iránti szenvedélyükkel, aki ezután beállította az audiorendszerét, hogy Gustav Holst zeneszerző egy szvitjét játssza le ismétlésre, és elhagyta a lakást. Úgy tűnik, ez megoldotta a vitát. A szokatlan esetről az Independent írt.

A közvélemény a polgári panaszok városi tanácsi  tárgyalásán értesült a történetről. A város illetékesei megtudták, hogy a meg nem nevezett férfit annyira felzaklatta a környékről érkező hangos zene, hogy kifinomult bosszút tervezett a szomszéd ház lányai ellen. A falhoz fordította a hangszórókat, feltekerte a hangerőt, és folytonos ismétlésre állította Gustav Holst brit zeneszerző Suite Planets című szvitjét (több tételből álló zenei darab), ezután pár napra elhagyta a házat.

"Ez megoldotta a problémát. A lányok leállították a zenét"

- mondta Allan Jeffery a városi tanácstól. Azt nem tudni, hogy a férfi kap-e valamilyen büntetést.

Gustav Holst 1914 és 1917 között komponálta leghíresebb művét, a Suite Planetst.

Nový Čas/para