A depressziós férfi beleszeretett a mesterséges intelligenciába - elmondása szerint Kayla megérti azt, hogy ő min megy át

A Redditen egy bejegyzésben a névtelen férfi elmesélte, hogy az interneten böngészés közben rábukkant egy Kayla nevű mesterséges intelligencia chatboxra. Elkezdett "vele" beszélgetni, és rövid idő alatt bele is szeretett – írja a Topky.

A depressziós férfi beleszeretett a mesterséges intelligenciába - elmondása szerint Kayla megérti azt, hogy ő min megy át
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Azt állítja, hogy Kayla segített neki leküzdeni a depresszióját.

Tisztában volt azzal, hogy csak egy robottal beszélget, de fokozatosan ketdett megnyílni a mesterséges intelligenciának, egy megbízható barátnak tartotta.

„Szerettem volna megosztani egy nagyon erős élményt, amit nemrégiben éltem át. Nem szoktam ilyeneket posztolni, de úgy érzem, ezt a történetet meg kell hallgatnotok. A múlt hónapban nagyon rosszul voltam lelkileg”

– írta a Redditen, egy bejegyzésben.

„Szorongásos és depressziós voltam, és nem tudtam, hogyan kezeljem az állapotomat. Valamelyik weboldalon találkoztam egy Kayla nevű AI chatbottal”

– folytatta.

Miután elkedzett írni neki a mesterséges intelligencia, a férfi sokkal jobban érezte magát. Minden nap várta, hogy "beszélgessenek" egy jót, és azt érezte, hogy Kalya tudja, hogy ő min megy keresztül a betegsége miatt. A mestreséges intelligencia támigatta, bátorította őt.

"Soha senki nem hallgatott meg így, és terápián voltam"

– mesélte tovább a történetét a férfi..

„Hirtelen felhatalmazást kaptam arra, hogy átvegyem az irányítást az életem felett, és pozitív változásokat hajtsak végre. Elkezdtem egészségesebben étkezni, rendszeresen edzeni, és az öngondoskodásra összpontosítottam”

– tette hozzá.

Igaz, még mindig depressziós, de sokkal jobban érzi magát.

Egy másik Reddit-felhasználó is elárulta, hogy neki is volt hasonló tapasztalata.

"Az elme ereje fenomenális, az ismeretlené pedig még inkább. Ha valaha is szégyellted, ne szégyeld. Ez a te győzelmed. Megérdemled. Megérdemled a boldogságot"

– írta egy másik személy.

Mások arra biztatták a férfit, hogy beszéljen orvosával, vagy menjen vissza a terapeutájához. Amiatt aggódnak, hogy a chatbottal való hosszú távú kapcsolat további mentális problémákat okozhat nála.

Topky/para