CUKISÁG: A csivava kutyus, Timon és Pumba, a malac a legjobb barátok (FOTÓK)

Az Arizona Humane Society (AHS) állatkínzásokkal foglalkozó nyomozói a hónap elején megmentették Timont és Pumbát, egy csivavát, illetve egy malacot, amikor előző gazdájukat letartóztatták olyan vádak miatt, amelyek nem kapcsolódnak állatkínzáshoz - írja a People magazin.

CUKISÁG: A csivava kutyus, Timon és Pumba, a malac a legjobb barátok (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Bár általában nem ajánlott, hogy kutyák és sertések együtt éljenek, Timon és Pumba kapcsolata nagyon kivételes.

"Az AHS munkatársai azonnal látták, milyen erős kötelék van kettejük között, különösen azért, mert Pumba olyan kedves, hogy megengedi Timonnak, hogy időnként a hátára ugorjon"

- osztotta meg közleményében az AHS.

Pumbának orvosi ellátásra volt szüksége, amikor megérkezett az AHS-hez, amit az arizonai menhely nem tudott biztosítani, ezért az AHS a szakértőkhöz fordult. A menhely megkereste a Better Piggies Rescue-t . Szerencsére a Better Piggiesnek megvolt az erőforrása ahhoz, hogy magához vegye Pumbát és Timont, így a párosnak nem kellett elválnia egymástól.

A Better Piggies Rescue Facebook-oldalán megjelent május 23-i bejegyzés szerint a barátok állandó otthonra találtak. A mentőszolgálat azt írta, hogy Pumbaa "otthon érzi magát a létesítményben élő sertésekkel is, ezért a Better Piggers azt tervezi, hogy az állatot állandó nagykövetnek fogja megtenni.

"Alig várjuk, hogy mindenki találkozzon vele, amikor szeptemberben turnézni kezdünk"

- osztotta meg a közösségi médiában a Better Piggies Rescue.

"Ráadásul a legjobb barátja, Timon közelében kell lennie, akivel együtt dolgozunk, hogy menedékkutya lehessen"

- tette hozzá a mentőszolgálat.

A Better Piggies Rescue 2017-ben alakult az arizonai Cave Creek közelében. Az AHS közleménye szerint ez az egyik egyetlen sertéseknek szánt menhely Arizonában.

People/para