Csehországban film készült egy elnöknőről, aki szerelmes lesz - a pletykák szerint Čaputová ihlethette a történetet (VIDEÓ)

Az elnöknú című új romantikus film főszereplője Aňa Geislerová cseh színésznő - írja a Dobré Noviny.

Csehországban film készült egy elnöknőről, aki szerelmes lesz - a pletykák szerint Čaputová ihlethette a történetet (VIDEÓ)
Fotó: YouTube - Screenshot

"Módot keres, hogy gyakorolhassa a szerelemhez való jogát, és hogy álmai férfija is szeresse őt"

- mondták a film készítői.

Egy éve van hivatalban, és túlterheli a munka

A történet szerint az elnöknő egy éve tölti be hivatalát, rengeteg a munkája, és minden napra van valami hivatalos programja. Pihenésre vágyik, el szeretne egy kicsit vonulni a nyilvánosságtól, nem szeretne a figyelem középpontjában lenni. És így egy nap egy kockázatos terve támad.

„Nagyon fontos volt számomra az, hogy megmutassam, hogy Kateřina alapvetően úgy érzi, változtatnia és segítenie kell”

– meséli a színésznő karakteréről. Főszereplőtársa Ondřej Vetchý cseh színész.

A film készítőinek feltették azt a kérdést, hogy Zuzana Čaputovánk ihlette-e a történetet. A szlovák államfő egyébként nagyon népszerű Csehországban. Az alkotók azt állítják, hogy az elnökről - egy nőről szóló film elkészítésének ötlete 2016-ban támadt, amikor Rudolf Havlík befejezte a Tales for Emu című művét.

"Igyekeztünk olyan karaktert alkotni, amely inspirálhatja az embereket, és emlékeztethet minket arra, hogy szeretni és szeretve lenni olyan dolog, amire mindannyiunknak igazán szüksége van"

- magyarázza a cseh forgatókönyvíró és rendező.Havlík egyértelmű választása volt Geislerová.

 "Soha nem gondoltam senki másra. Szerettünk volna újra együtt dolgozni, és Anna tehetsége, szelleme és varázsa erre a szerepre van kitalálva"

- jegyezte meg a rendező.

TASR/para