A család otthona egy körforgalom közepén van - semmi pénzért sem szeretnének elköltözni onnan (FOTÓK)

Egy walesi család több mint 40 éve él egy körforgalom közepén, nem hajlandóak elköltözni onnan - írja az Obkec.

A család otthona egy körforgalom közepén van - semmi pénzért sem szeretnének elköltözni onnan (FOTÓK)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Teszik ezt annak ellenére, hogy a hatóságok előre közölték velük az elkerülő út építésének tervét. A házban lakók szerint nincs olyan ok, ami miatt muszáj lenne távozniuk. Amint azonban a LADBible beszámolt, a körforgalom közepén való életnek megvannak a maga hátrányai a család szerint.

A Howatson család az 1960-as években költözött a Denbigh melletti bungalóba. Ekkor még nem épült körforgalom az ingatlan köré. Az 1970-es évek végén minden megváltozott, amikor a hatóságok előterjesztették a város új elkerülő útjának terveit, amely egy kétsávos kereszteződést is tartalmazott. Bár ez nem tette lehetővé a család számára, hogy engedélyt kapjon egy második ház építésére a fő bungaló mellett, úgy döntöttek, hogy maradnak.

A körforgalom 1980-ban készült el, és a Rhyl és Ruthin közötti útvonal csomópontja lett. Bár sok autó halad át a forgalmas szakaszon, ez nem akadályozta meg a családot abban, hogy a következő 42 évben az ingatlanban éljen.

"Nincs okunk aggódni a szomszédok miatt, de néha nehéz egy körforgalom közepén élni, különösen, ha itt vannak az unokáink"

- mondta Clwyd Howatson (64), aki feleségével és fiával él a házban.

A család elárulta, hogy az emberek gyakran kérdeznek az életükről. Leggyakrabban két kérdést tesznek fel a kíváncsiskodók, az első:

„Hogyan jutsz el a házadba?” Van egy felhajtónk, így ez elég egyértelmű. Azt is megkérdezik tőlünk, hogy nagy-e a zaj, erre a válaszom nem. Azt mondanám, olyan, mintha bármelyik út mellett laknánk"

- tette hozzá Clwyd.

Az útkereszteződés közepén való tartózkodásnak azonban van néhány hátránya az úton közlekedő autók számára.

"A körforgalomba való behajtás kis problémát okoz. Az embereket gyakran váratlanul éri, hogy a felhajtóról egyenesen a kereszteződésbe megyünk. Ezért látunk néha meglepett arckifejezéseket"

- jegyezte meg Clwyd, aki szerint a postásoknak és a futároknak is gyakran vannak problémái. 

"Ugyanazt az irányítószámot használjuk, mint a körülöttünk lévő házak, így eltarthat egy ideig, amíg a sofőrök rájönnek, hogy a házunk egy körforgalom közepén van"

- tették hozzá.

Obkec/para