Cooliónak súlyos asztmája volt - betegsége hozzájárulhatott a halálához

Coolio boldognak és egészségesnek tűnt élete utolsó napján, ám barátai elmondása szerint a rapper súlyos asztmában szenvedett, ami hozzájárulhatott a halálához - írja a TMZ.

Cooliónak súlyos asztmája volt - betegsége hozzájárulhatott a halálához
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Több, a néhai rapperhez közel álló forrás beszélt a TMZ-nek Coolio asztmájáról, és arról, hogy már hosszú évek óta küzdött ezzel a betegséggel. Arról is szót ejtettek, hogy a rapper családja a halálát vizsgáló nyomozóknak is megemlítették ezt a dolgot.

Azt mondták, Coolio mindig több inhalátorral utazott, hogy stabil legyen az állapotat – még akkor is, ha ezeket a színpadon kell használnia egyes fellépései során.

Az American Heart Association nemrégiben végzett tanulmánya szerint az asztmával diagnosztizált embereknél nagyobb a szívroham kockázata.  Sőt, azok az emberek, akik naponta szednek asztmagyógyszert, hajlamosabbak szívrohamra, szélütésre vagy egyéb szívbetegségre.

Coolio egy barátjának a fürdőszobájában hunyt el. Magára zárta az ajtót, és nagy valószínűséggel összeesett. A barátja törte rá az ajtót, hogy kiderüljön, mi történt. A riasztott mentősök 45 percen keresztü küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. Már a helyszínen halottnak nyilvánították.

Az amerikai rappert 59 éves korában ragadta el a halál.

TMZ/para