A Charlie Hebdo most Emmanuel Macront és 24 évvel idősebb nejét szúrta ki magának

A Charlie Hebdo francia vicclap most a megválasztott francia elnököt és annak 24 évvel idősebb feleségét szúrta ki magának – írja a hvg.hu.

A Charlie Hebdo most Emmanuel Macront és 24 évvel idősebb nejét szúrta ki magának
Fotó: AP

A címlapon a leendő First lady terhesen látható, miközben férje megfogja a hasát és azt mondja: "Csodákat fog művelni!"

Emmanuel Macronnak és a 64 éves Brigitte Trogneuy-nak nem született közös gyermeke, azonban a nő háromgyermekes édesanya, sőt már van 7 unokája is. Az asszony a múltban Macron tanára volt.

Természetesen rengetegen felháborodtak a címlapon, sőt a kritikusok szerint szexizmusról van szó, s zerintük a Charie Hebdo egy konzervatív lap, s ezért piszkálja a leendő elnöki párt, mert az asszony sokkal idősebb és nincs közös gyerekük. A másik oldal szerint a lap csupán arra célzott, hogy Macron úgy véli, képes lesz arra, hogy átrajzlja a politikai palettát, s csodákat tesz Franciaországgal.

Macron amúgy sem hagyja magát, ha házasságáról esik szó, amivel kapcsolatban elmondta, hogy Franciaországban nőgyűlölet van. Azt mondta, akkor biztosan senki sem kérdőjelezné meg a kapcsolatukat, ha neje vele egykorú vagy valamivel fiatalabb lenne tőle. De így, hogy idősebb, sokan azt hiszik, nem tunak boldogok lenni együtt.

hvg.hu