Buszra menekült a petárdák elől a megrémült kutya

“Topi felült egy buszra a Pesti úton, majd mindenkit levicsorgott” – derült ki az Állatmentő Liga december 30-án közzétett Facebook-posztjából - írja a 24.hu.

Buszra menekült a petárdák elől a megrémült kutya
Kép forrása: Facebook / Állatmentő Liga

Az állatvédőket azután riasztották, hogy kiderült, a kutyát sehogy sem tudják leszállítani a buszról. Hiába próbálkozott a sofőr, sőt, néhány bátrabb utas is lecsalogatni a megrémült jószágot az ülésről, Topi hajthatatlan volt, és mindenkire csak vicsorgott.

Nem volt ez másképp a Liga munkatársaival sem: mint írták, Topi először őket is meg akarta “enni.” Miután meggyőződtek arról, hogy szép szóval nem érnek célt, az állatvédők bezáratták a busz ajtaját és befogóbot segítségével szállították le Topit a járműről. Egy gyors chipleolvasást követően értesítették a kutya gazdáit is, akik azonnal a helyszínre siettek.

Kiderült, hogy a gazdik négy éve fogadták örökbe a mufurc négylábút egy menhelyről és bár velük a kutya szoros kapcsolatot alakított ki, rajtuk kívül nem barátkozik senkivel. A gazdik elmondták azt is, Topi azután lépett meg, hogy az otthonukhoz közel petárdázni kezdtek.

Az állatvédők minden gazdit arra kérnek, hogy az ilyen, és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében december 31-én és január 1-én egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva.

24.hu