Börtönbe vonul a 90-es évek magyar sztárzenekarának frontembere, mert prostituáltakat futtatott

Jogerősen két év börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélték az UFO együttes egykori frontemberét nők futtatása miatt.

Börtönbe vonul a 90-es évek magyar sztárzenekarának frontembere, mert prostituáltakat futtatott
Fotó: TV2

A budapesti fővárosi fellebbviteli főügyész, Medveczky Gábor közölte: a Fővárosi Ítélőtábla a napokban a tavaly novemberi - kerítés, csalás és kitartottság miatt hozott - elsőfokú ítéletet azzal a kiegészítéssel hagyta helyben, hogy mintegy 2,7 millió forint összegre vagyonelkobzást is elrendelt az elsőrendű vádlott, a volt popénekes ellen.

A vádirat szerint Varga Zsolt (művésznevén Dr. Love) két társával 2010 és 2011 között hirdetések és személyes kapcsolatok útján egy svájci bordélyba magyar nőket közvetített és utaztatott ki. A bordély vezetője jutalékot fizetett ezért, emellett a volt énekes a nőktől havi díjat, valamint a prostitúcióból származó jövedelmükből részt is kért és kapott.

Az elsőrendű vádlott három ügyfelétől megtévesztéssel milliós összegeket vett át, amelyeket befektetni ígért, de magára és az együttesre költötte - olvasható a közleményben.

Az UFO 1996-ban alakul, legismertebb slágereik a Szerelemdoktor, a Tarzan, az Akarok egy férfit, a Karibi party, a Napolaj és a Nyár van című dalok.

(MTI/hvg.hu)