Bőrszíne miatt beszólogattak Jamie Foxxnak egy dubrovniki étteremben

A horvát rendőrség közrend és köznyugalom megzavarása miatt előállított két horvát férfit, aki egy dubrovniki étteremben faji alapon sértegette Jamie Foxx afroamerikai színészt.

Bőrszíne miatt beszólogattak Jamie Foxxnak egy dubrovniki étteremben
Fotó: TASR/AP

A 44 éves Foxx az új Robin Hood-film forgatására érkezett Horvátországba. Ő játssza Little John szerepét a hollywoodi produkcióban, amelynek egyes jeleneteit Dubrovnikban forgatják a következő két hétben. 

Vasárnap este, miközben egy étteremben vacsorázott egy színesbőrű nő társaságában, egy 44 és egy 50 éves, láthatóan ittas állapotban lévő horvát férfi lépett oda asztalához és rasszista szidalmakat vágott a fejéhez, többek között "niggernek" nevezve a színészt. Jamie Foxx a jelenetet felvette telefonjával és feltette Instagram-oldalára, bár később eltávolította onnan. A két agresszív férfit a pincérek kísérték ki a vendéglőből, és azonnal értesítették a rendőrséget a történtekről.

A hatóságok közleménye szerint a férfiakat őrizetbe vették, valamint közrend és köznyugalom megzavarása miatt eljárást, továbbá gyűlöletbűncselekmény elkövetése miatt nyomozást is indítottak ellenük.

Az eset nagy visszhangot kapott a horvát sajtóban. Az étterem és Dubrovnik város vezetése is elítélte az incidenst. 

Az afroamerikai színészt azonban nem viselte meg túlságosan a dolog. Két nappal később újabb kisfilmet jelentetett meg közösségi oldalán, amelyben Horvátország és Dubrovnik város festői szépségét dicséri, valamint az említett étterembe is visszatért kollégái társaságában vacsorázni.

(MTI)