Betiltották a Squid Games-jelmezeket az iskolákban

New York állam északi részén három általános iskola betiltja a „Squid Game” halloween-jelmezek viselését a sikershow „erőszakos üzenete” miatt - írja a New York Post.

Betiltották a Squid Games-jelmezeket az iskolákban
-illusztráció- (Fotó: Youtube - Screenshot)

Mindez azután történt, hogy a Syracuse környéki Fayetteville-Manlius iskolák igazgatói e-mailt küldtek a szülőknek, amelyben az állt, hogy a diákok a koreai Netflix-sorozatban bemutatott túlélőjáték egyik változatát játszották – jelentette kedden a CNY Central.

„A játék esetleges erőszakos természetével kapcsolatos aggodalmak miatt nem alkalmas az ilyen jelmezek viselése”

– áll a Mott Road Általános Iskola szülőknek küldött levélben.

„Ráadásul ez a Halloween jelmez nem felel meg az iskolai jelmezekre vonatkozó irányelveknek sem, mert erőszakot sugall.”

Semmilyen fegyverként is értelmezhető tárgyat nem szabad vinni az iskolába, például játékkardot vagy fegyvert, és a jelmezek ne legyenek véresek vagy ijesztőek, nehogy megijesszék fiatalabb diákokat.

A nagyon népszerű disztópikus sorozat a pénztelen emberekről szól, akiket halálos játékokra hívnak a gyors készpénz ígéretéért. A szeptemberi debütálást követő hónapban 111 millió néző streamelte a műsort, ezzel a Netflix valaha volt legnépszerűbb műsora lett a sorozat.

New York Post/para