Beszínezte a házaspár a vízesést - így akarták elárulni a jelenlévőknek születendő babájuk nemét, ivóvízszennyezéssel gyanúsítják őket (VIDEÓ)

Egy brazil család úgy döntött, hogy befest egy vízesést, így felfedje születendő gyermekük nemét - írja az Obkec.

Beszínezte a házaspár a vízesést - így akarták elárulni a jelenlévőknek születendő babájuk nemét, ivóvízszennyezéssel gyanúsítják őket (VIDEÓ)
Fotó: twitter.com/Genford

Az eset negatív megjegyzések hullámát váltotta ki a közösségi médiában, ahol a lakosok felszólították a hatóságokat, hogy lépjenek ezzel az üggyel kapcsolatban.

A LADBible megerősítette, hogy a terület illetékeseinek tesztelniük kell a vizet, hogy megállapítsák, alkalmas-e a rendszeres használatra. Azt is mérésekkel határozzák meg, hogy a pár milyen termékeket használt a vízesés színezésére.

A szeptember 25-én a közösségi médiában megjelent videó felvételein nagyjából 50 résztvevő is látható azon a partin, ahol a leendő szülők felfedté közös babájuk nemét. A helyi lakosok családot környezetszennyezéssel vádolták, ezért felszólították a hatóságokat a vegyék őrizetbe a házaspárt természetellenes bűncselekmény miatt.

"Gratulálunk. Egy gyönyörű környezetszennyezéses bűncselekmény szülei lesztek"

- jelentette ki Vanessa Costa környezetvédő.

Más lakosok arra figyelmeztettek, hogy a víz szennyezett lehet a patak mentén élők számára. A vízesés a Queima-Pe folyóba ömlik, amely a közeli Tangara da Serra város fő ivóvízforrása. A térségben az utóbbi időben tapasztalt aszályos időszakok miatt azonban a közelben lakók egyre inkább a folyóra támaszkodnak, valószínűleg ezért váltott ki ilyen negatív reakciót a videó a közösségi médiában.

A pár a negatív kommentek lavinája után úgy döntött, hogy törli a videót, de sok felhasználó elkezdett másolatokat készíteni, amelyek nézettsége folyamatosan emelkedett. Miután a felvétel elterjedt, Mato Grosso brazil környezetvédelmi államtitkár közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy vizsgálatot indítottak az esettel kapcsolatban.

A brazil G1 portál szerint hat tisztviselőt küldtek a helyszínre, köztük kettőt a SEMA-ból és négyet Tangará da Serra városából, akik a következő napokban foglalkoznak az üggyel.

Obkec/para