Beperelte Michael Jackson családja az énekes pedofilbotrányairól készült dokumentumfilmet sugárzó HBO-t (VIDEÓ)

Michael Jackson hagyatékának kezelői keresetet nyújtottak be az HBO ellen, mert a kábelcsatorna a néhai sztár állítólagos gyermekmolesztálásáról készült dokumentumfilmjével megszegett egy korábbi szerződést, amelyben vállalta, hogy nem tünteti fel rossz színben az énekest.

Beperelte Michael Jackson családja az énekes pedofilbotrányairól készült dokumentumfilmet sugárzó HBO-t (VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: YouTube)

A Los Angeles-i felsőbb bíróságra csütörtökön benyújtott keresetben százmillió dolláros kártérítésre tartanak igényt, mivel nézetük szerint az HBO "elítélendő módon becsmérelte" Michael Jacksont a dokumentumfilmben.

A Leaving Neverland című kétrészes dokumentumfilm a januári Sundance Filmfesztiválon debütált, és az HBO március 3-án és 4-én készül bemutatni.

A filmben két, ma már harmincas éveiben járó férfi beszél arról, hogy Jackson gyermekkorukban - egyikük 7, másikuk 10 éves volt - összebarátkozott velük, és szexuálisan molesztálta őket.

Jacksont, aki 2009-ben hunyt el, 2005-ben felmentették egy másik molesztálási perben, amelyet egy 13 éves fiú állítólagos zaklatása miatt indítottak ellene.

A hagyatékkezelők által benyújtott kereset nem indítványozta a dokumentumfilm sugárzásának megakadályozását, ugyanakkor kiemelte, hogy a produkció megszegi azt a szerződést, amelyet az HBO 1992-ben írt alá Jackson Dangerous című turnéjának közvetítésével kapcsolatban, és amelyben a csatorna vállalta, hogy sem akkor, sem később nem feketíti be Jacksont.

Az HBO csütörtökön kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy a dokumentumfilm elleni "kétségbeesett" fellépések dacára nem változtatnak a műsor sugárzási tervén. Mint fogalmaztak, a produkció lehetővé teszi, hogy mindenki mérlegelje a történteket, a vádakat és levonja a következtetéseket a maga számára.

Az énekes családja januárban a dokumentumfilmet és a vádakkal foglalkozó cikkeket "nyilvános lincselésnek" minősítette és leszögezte, hogy Michael Jackson "száz százalékig ártatlan".

Howard Weitzman, a család ügyvédje kijelentette, hogy az HBO-nak meg kellett volna győződnie arról, hogy a Leaving Neverland forrásai megbízhatóak voltak, a tényeket ellenőrizték, tisztességes és kiegyensúlyozott produkció készült. Hozzátette, hogy szerinte a kábelcsatorna "szemérmetlenül ki akart használni egy ártatlan embert".

(MTI)