Belehalt egy indiai üzletember a hajbeültetésbe

A 43 éves Shrawan Kumar Choudhary indiai üzeletember 12 órán keresztül tartó hajbeültető operációja után rosszul lett, légzési problémái voltak, panaszai miatt kórházba ment - idézi az Independent-et a hvg.hu.

Belehalt egy indiai üzletember a hajbeültetésbe
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Sajnos azonban több szerve leállt, összeomlott a szervezete.

A műtétet végző sebész, Vikas Halwai elmondta, hogy összesen 3700 hajszálat ültettek be a páciensnek. Ennél sokkal kevesebbet, 3000 szálat szoktak beültetni egyetlenegy alkalommal. Az üzletembernek azonban ez nem volt elég, azt akarta, hogy 9000 hajszálat ültessenek be neki. Az nem derült ki, hogy a sebésznek erről mi volt a véleménye.

Úgy néz ki, hogy Choudhary allergiás sokkot kaphatott, s állapota olyan súlyossá vált, hogy már menthetetlen volt. A rendőrség egyelőre baleset ügyében nyomoz. A nyomozás azonban még nem ért véget, ezért még akár az is kiderülhet, hogy orvosi mulasztás történt.

Az india sebészek szüvetsége úgy vélekedik a tragédiáról, hogy miután a férfinél légzési nehézségek léptek elő - ami eléggé ritka komplikáció az ilyen műtétek során - legalább 24 órára bent kellett volna tartani kórházi megfigyelésre.

viaIndependent/hvg.hu