Begurult egy nő a repülőn, ötezer eurót kellett fizetnie

Ötezer euró bírságot kellett fizetnie annak a svájci nőnek, aki dührohamba tört ki a Swiss Airlines egyik repülőgépének fedélzetén, mert nem kapott pezsgőt, és a járatnak emiatt a menetrendben nem szereplő leszállást kellett végrehajtania Stuttgartban.

A Moszkva és Zürich között közlekedő járat business osztályán utazó 44 éves nő agresszívvá vált, amikor az utaskísérők megtagadták, hogy újabb pohár pezsgőt kapjon. A pilóta akkor döntött a stuttgarti leszállás mellett, amikor a dühöngő utas végigrohant az ülőhelyek közötti folyón és megtámadta az egyik utaskísérőt - közölte vasárnap a német rendőrség. Hozzátették, hogy az utasok nem voltak veszélyben.

A leszállás után a nőt átadták a helyi rendőrségnek, és hajlandó volt kifizetni az ötezer eurós bírságot. Egyelőre nem tudni, hogy számíthat-e további több tízezer dolláros büntetésre, amiért be kellett iktatni egy plusz leszállást.

A stuttgarti repülőtér szóvivője közölte, hogy az Airbus A320 típusú repülőgép fedélzetén lévő másik 43 utas és a személyzet 45 perc után folytathatta útját Zürichbe.


MTI/para