Befagyott az autójának a szélvédője? TikTokerek egyszerű trükköket ajánlanak a helyzet orvoslására (VIDEÓK)

Bár idén Szlovákiában a legtöbb helyen nem süllyedt sokkal 0 fok alá a hőmérséklet, a következő időszakban könnyen meglephet minket egy nagyobb lehűlés - írja az Obkec.

Befagyott az autójának a szélvédője? TikTokerek egyszerű trükköket ajánlanak a helyzet orvoslására (VIDEÓK)
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A fagy nem csak az embereket érinti, hanem a járműveket is, az autók ablakait pedig a leginkább. Azonban amint arról a LADBible portál is beszámolt, van egy egyszerű trükk, amellyel gyorsan megszabadulhatunk a nem kívánt jégtől. Sara Deutsch TikTokon közzétett videóban mutatott be egy trükköt ezzel kapcsolatban.

Ehhez nem kell kiszállni az autóból sem.

"Ha jeges a szélvédője, feltétlenül hajtsa le mindkét napellenzőt"

- mondta a videóban. Szerinte ezzel a módszerrel sokkal gyorsabban eltűnik a jég a szélvédőről.

@saraedeutsch Teen drivers need to know this! Frozen windshield are about to be a thing with all the cold and snow #winter #buffalosnowstorm #winterweather #snow #teendriver original sound - Sara Deutsch

A videót 4 millióan nézték meg, és csaknem 290 ezer kedvelést kapott, a felhasználókatt pedig lenyűgözte a szélvédő jégmentesítésének ez a módja. Sokan írták a kommentrovatba, hogy ilyen egyszerű trükkről még soha nem hallottak.

Hasonló módszert tárt fel a brit Driving Test Success cég is. A TikTok profiljukra feltettek egy videót, amelyben egy egyszerű trükköt mutattak be a szélvédő leolvasztására.

Ebben a volán mögött ülő nő maximumra kapcsolta a fűtést, amitől a jég gyorsan leolvadt a meleg levegőnek köszönhetően. Később elég volt az ablaktörlővel letörölni a felesleges vizet, és teljesen száraz lett a szélvédő.

@drivingtestsuccess Winter Driving Hack  #drivingtips #drivinghacks #learnerdriver #hacks #winterhacks #fyp #foryou When I Ride - Ashley Mehta

Obkec/para